{ "title": "Tavuk Göğsü Sote", "image": "https://www.sote.gen.tr/images/tauk-gogsu-sote.jpg", "date": "20.01.2024 16:21:11", "author": "Harun DEMİR", "article": [ { "article": "Tavuk göğsü sote, hazırlanışı basit ve kısa süren, son derece lezzetli bir ana yemek ya da makarna sosu olarak tercih edilebilen bir yemektir. Ayrıca protein bakımından da zengin olması diğer bir faydasıdır. Düzenli olarak tüketildiğinde spor yapanlar için doğal protein desteği sağlayabilmektedir. Aynı zamanda beyaz et olarak da son derece sağlıklıdır.

Tavuk Göğsü Sote Hazırlamak İçin Gerekli Malzemeleri
Tavuk Göğsü Sote Nasıl Yapılır?

Tavuk göğsü soteyi hazırlamaya tavuk göğsü etini küp şeklinde doğramayla başlıyoruz. Doğradığımız etleri derin bir tencerede su eklemeden kendi suyuyla bir süre haşlıyoruz. Tavukların tencereye yapışmaması için tencereye bir çay kaşığı kadar sıvı yağ sürülebilir. Etler haşlanırken diğer yandan soğanlar doğranarak tavada kavrulur. Ardından biberler ve domatesler de doğranarak tavaya ilave edilir. Tüm malzemeler kavrulduktan sonra salça da eklenerek iyice sos haline getirilir. Hazırlanan bu karışıma haşlanan etler saldığı suyla birlikte eklenir ve tavada iyi kavrulmaya başlanır. Tavuk göğsü sote için son olarak tuzumuzu ve baharatlarımızı da ilave ederek tüm malzemelere güzelce yediriyoruz. Tavuk göğsü sotemiz artık servise hazırdır. Tavuk göğsü sotenizi dilerseniz makarna ile sos olarak, dilerseniz ve pilav ile ana yemek olarak servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }