{ "title": "Tavuk Mantar Sote", "image": "https://www.sote.gen.tr/images/tavuk-mantar-sote.jpg", "date": "21.01.2024 13:21:20", "author": "osman Karakaya", "article": [ { "article": "Tavuk Mantar Sote, Beyaz et dendiği zaman aklımıza ilk tavuk eti gelir. Tavuk hazırlanması oldukça kolay ve pratik yemeklerdendir. Evimize bir misafir geldiği zaman yemeğimiz de yok ise kolay bir tavuk yemeği yaparız. Hem lezzetli olur hem de gösterişlidir. Tavuktan çeşit çeşit yemekler yaparız. Patatesli tavuk, ızgara tavuk, sebzeli tavuk ve tavuk dolması gibi daha birçok yemekleri vardır. Hem damağa hem göze hitap eden mantarlı tavuk sote yapalım.

Tavuk Mantar Sote İçin Gerekli Malzemeleri
Tavuk Mantar Sote Nasıl Yapılır?

Soğanları yemeklik doğrayıp geniş bir tavaya alalım. Sonra üzerine sıvı yağ ilave edelim ve kavuralım. Diğer yandan da mantarları yıkayıp irice bir şekilde doğrayalım. Tavuk göğsünü de küp-küp doğrayıp tavaya alalım. 3-4 dakika soğan ile kavuralım ve üzerine doğradığımız mantarları da ilave edelim. Suyunu salınca biberleri doğrayıp mantarın içine ilave edelim. Mantar suyunu çekene kadar kısık ateşte ağzı kapalı bir şekilde pişirelim. Daha sonra domatesin kabuğunu soyup küçük küçük doğrayalım ve mantarın üzerine ilave edelim.

Sonra tuz, pul biber, salça ve sıcak suyu da ilave edip hepsini bir karıştıralım. Daha sonra kısık ateşte 15 dakika daha pişirelim. Piştikten sonra ocaktan alalım. Bunun yanında en güzel bulgur pilavı gidiyor. Bulgur pilavı da yapıp beraber servis yapalım.
" } ] }