{ "title": "Zeytinyağlı Mantar Sote", "image": "https://www.sote.gen.tr/images/zeytinyagli-mantar-sote.jpg", "date": "19.01.2024 21:31:05", "author": "Dilek yurt", "article": [ { "article": "Zeytinyağlı mantar sote, Zeytinyağlı mantar sote yapımı çok kolay ve lezzetli bir yemektir. Genel olarak akşam ve öğle yemeklerinde tercih edilir. Mantar besleyiciliği çok yüksek bir gıda olduğu için sağlıklı beslenmek isteyen ve spor yapanlar rahatlıkla tüketebilir. Mantar birçok şekilde yapılabilir. Sote olarak kızartma olarak haşlama olarak yemek olarak sizin tercihinize kalmış. Zeytinyağlı mantar kavurmayı pilav ve et yemeklerinin yanında rahatlıkla kullanabilirsiniz. Şimdi gelin sizlerle birlikte zeytinyağlı mantar sote tarifini inceleyelim.

Zeytinyağlı Mantar Sote Malzemeleri
Zeytinyağlı Mantar Sote Nasıl Yapılır?

İlk olarak Mantarları bıçak sırtı veya biraz daha kalın bir biçimde dilimleyin. Domatesi kabuğunu soyup kup küp şekilde doğrayın. Sonrasında Biberleri de kup kup bir şekilde doğrayın. Sonra çelik bir tencere içerisinde Soğanı yemeklik bir biçimde küp-küp doğrayıp yağda güzelce kavurun. Sonrasında İçine ince kıyılmış olan sarımsağı ve biberleri ilave edip tekrar güzelce kavurun. Sonra tencereye Mantarlarda ilave edip suyunu salip tekrar çekecek hale gelinceye kadar yüksek ateşte sotelemeye devam edin. En son domatesleri ilave edip eriyene kadar orta ateşte ağzı açık olarak 4-5 dakika daha karıştırarak pişirin. Sonra tuz karabiber kekik ve kırmızı pul biberi ilave edip hafif karıştırdıktan sonra sıcak olarak et, tavuk yemekleri ve pilavın yanında servis yapabilirsiniz. Üzerine maydanoz da ilave edebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }