Arpacık soğanlı et sote, Akşam yemeğine misafirleriniz mi geliyor fazla vaktiniz mi yok işte arpacık soğanlı et sote tam size göre pratik bir yemek. Başlangıç olarak hafif bir çorba daha pirin pilavı eşliğinde mis gibi arpacık soğanlı et sote ikram edebilirsiniz. Et sotenin çok fazla çeşitleri var fakat arpacık soğanı hem soteye çok yakışıyor üstelikte çok faydalı ve lezzetlidir.
Arpacık soğanlı et sote hazırlaması 15 dakikanızı alacaktır daha sonra o pişerken siz ister pilavınızı yapın isterseniz çorbanızı hazırlayın. Hatta masayı hazırlamak için bile oldukça vaktiniz kalacaktır. Sizin için anlatı-cam tarif üzerine hazırlayıp yaparsanız hem görünümü açısından şık hem de lezzeti açısından mükemmel bir arpacık soğanlı et sote elde etmiş olursunuz.
Arpacık soğanlı et sote için gerekli malzemeler
500 gram az yağlı dana kuşbaşı,
300 gram arpacık soğan,
200 gram çeri domates veya 2 adet normal domates,
2 adet sarı biber, 2 adet kırmızı biber,
1 yemek biber salçası,
1 yemek kaşığı tereyağı,
1 kahve fincanı sıvı yağ,
1 tatlı kaşığı tuz,
1 tatlı kaşığı kekik,
1 çay kaşığı karabiber,
1 tatlı kaşığı pul biber,
Bu malzemeler 4 veya 6 kişilik yapılacak olan miktardır. Misafir sayınız daha fazla ise malzemelerin miktarını artırabilirsiniz.
Arpacık Soğanlı Et Sote Nasıl Yapılır?
500 gram kuşbaşı şeklinde doğranmış eti ağzı kapalı teflon bir tavaya koyuyoruz ve ağzını kapatıp ocağa alıyoruz kısık ateşte hiçbir malzeme eklemeden etlerin sulanıp suyunu çekmesini bekliyoruz.
Daha sonra 2 su bardağı sıcak su ilave edip tekrar ağzını kapatıyoruz suyunu çekene kadar bekleyelim. Suyunu çeken etlerin üstüne tereyağı ve sıvı yağı ekleyip arpacık soğanları, söğüş şeklinde doğradığımız kırmızı ve sarı biberlerimizi ilave ediyoruz. İlave ettiğimiz malzemelerle birlikte biraz kavuruyoruz ve ayrı bir kabın içinde bir kaşık biber salçamızı 2 su bardağı su ile eritip soteye ekliyoruz. Tuz, kekik, karabiber ve pul biberi de ilave edip tavanın ağzını kapatıp 5 dk. Kısık ateşte pişiriyoruz. Son olarak da var ise çeri domatesi yoksa da kuşbaşı doğradığımız etlerin büyüklüğünde iri domatesleri doğrayıp soteye ilave edip 5 dk. Daha pişiriyoruz. Domatesi en son koymamızın sebebi domateslerin iyice eriyip içinde kaybolmaması için domatesler pişmiş fakat diri bir görüntüsü olduğunda arpacık soğanlı et sotemiz rengi açısından da oldukça şık görülecektir. Şimdiden ellerinize sağlık ve afiyet olsun.
20.01.2024 00:28:51
Arpacık Soğanlı Et Sote ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Merhaba benim akşama misafirim gelecek ne yemek yapacağıma karar veremedim ben de bu yemek ile pilav bir de salata ayran yapmaya karar verdim fakat ben her et pisirdigim de et sert kalıyor bir türlü yumuşak bir et pisiremedim ne yapsam güzel pişer acaba bilgi verir misiniz İhtişam . 28.10.2018 14:31:46
Alina : Tuz, kekik, karabiber ve pul biberi de ilave edip tavanın ağzını kapatıp 5 dk kısık ateşte pişiriyoruz. Son olarak da var ise çeri domatesi yoksa da kuşbaşı doğradığımız etlerin büyüklüğünde iri domatesleri doğrayıp soteye ilave edip 5 dk daha pişiriyoruz. pişirdikten sonra kendi buharında dinlendirirseniz etiniz daha yumuşak lezzetli kalacaktı 31.10.2018 15:08:57
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024