Kıyma Sote Kıyma sote, her evde rahatlıkla hazırlanabilecek, lezzetiyle tüm aileyi bir masa etrafında toplayabilecek yemeklerden biridir. Pratik bir şekilde evde yemek hazırladığınızda kullanabileceğiniz bu tarif sayesinde leziz sofralar hazırlayabilirsiniz. Sebzelerle birlikte ağızda hoş bir kıyma tadı bırakan bu yemeği çocuklarınıza da rahatlıkla yedirebilirsiniz. Hızlı ve kolay bir yemek tarifi aradığınızda kullanabileceğiniz bu yemeği mutlaka denemelisiniz. Kıyma Sote İçin Malzemeler
Kıyma Sote Nasıl Yapılır? İlk olarak tüm sebzelerimizi yemeğimiz için hazırlıyoruz. Bunun için kuru soğanlarımızı ve soymuş olduğumuz domatesleri küp küp doğruyoruz. Biberlerimizi ise ister yuvarlak halkalar halinde ister incecik jülyen usulü doğrayabiliriz. Daha sonra tereyağını geniş bir tava içine alıp eritiyoruz. Kıymayı tereyağı ile kavurmaya başlıyoruz. Kıyma suyunu salıp tekrar çekene kadar soteleme işlemine devam ediyoruz. Kıymamız yeterince sotelenince soğanları ve biberleri de ekliyoruz ve bu malzemelerin birlikte biraz daha sotelenmesini sağlıyoruz. Daha sonra domatesleri de ekleyip 5 dakika kadar domateslerin biraz pişmesi için tavamızı kendi haline bırakıyoruz. Yemeğimiz pişmeye yakınken baharatlarını ve tuzunu ekleyip yemeğimizi servise hazırlamadan önce biraz ılınması için kenarda bekletiyoruz. Ekstra İpuçları 1. Daha zengin bir lezzet için, kıymayı kavururken birkaç diş ezilmiş sarımsak ekleyebilirsiniz. 2. Yemeğinize daha fazla sebze eklemek isterseniz, küçük doğranmış patates veya havuç da kullanabilirsiniz. Bu sebzeler yemeğinize hem renk hem de besleyicilik katacaktır. 3. Kıymalı soteyi pilav veya makarna ile servis ederek daha doyurucu bir ana yemek oluşturabilirsiniz. Afiyet Olsun. |
Ece Su
12 Temmuz 2024 CumaKıyma sote yaparken domateslerı ne zaman eklemeliyim? Kıymanın suyunu iyice çekmesi için ne kadar beklemeliyim?
Cevap yazAdmin
12 Temmuz 2024 CumaMerhaba Ece Su,
Kıyma sote yaparken domatesleri ne zaman ekleyeceğiniz önemli bir detay. Öncelikle kıymanı orta ateşte kavurup suyunu salıp çekene kadar pişirmelisiniz, bu genellikle 10-15 dakika kadar sürer. Kıymanın rengi tamamen değişip suyunu çekince, ince doğranmış domatesleri ekleyebilirsiniz. Domateslerin değerini kaybetmemesi ve tazeliğini koruması için, kıymanın suyunu iyice çektiğinden emin olduktan sonra eklemek önemlidir. Domatesleri ekledikten sonra da 5-10 dakika kadar pişirip, baharatlarını ekleyip bir-iki dakika daha pişirerek yemeğinizi tamamlayabilirsiniz. Afiyet olsun!
Selamlar,