Kiremitte Et Sote Kiremitte et sote, Türk mutfağının sevilen yemeklerinden biridir. Et, yüksek protein içeriği ve diğer besin değerleri ile en iyi besin kaynaklarından biridir. Haftada en az iki kez tüketilmesi önerilen et, kiremitte pişirildiğinde eşsiz bir lezzet kazanır. Bu yöntemle hazırlanan et sote, hem pratik hem de lezzetlidir. Fırında pişirme süresi ise yaklaşık 15 dakikadır. Kiremitte Et Sotenin Malzemeleri
Kiremitte Et Sote Nasıl Yapılır? İlk olarak düdüklü tencereye kuşbaşı doğranmış etleri koyun ve üzerini geçecek kadar su ilave edin. Etleri yaklaşık 15 dakika haşlayın. Bu sırada, ayrı bir tencerede sıvı yağda soğanı, patatesleri ve biberi bir miktar kavurun. Kavurma işlemi sonrası biber ve domates salçasını ekleyin ve biraz daha kavurun. Tuz ve karabiberi de ekledikten sonra haşlanmış etleri ve et suyunu tencereye ilave edin. Hazırladığınız karışımı kiremit kaplara koyun. Önceden 200 dereceye ısıtılmış fırında yaklaşık 15 dakika pişirin. Etlerin üzerinin yanmamasına dikkat edin. Yemeğiniz servise hazırdır. Afiyet olsun. |
Atabek
28 Mayıs 2024 SalıKiremitte et soteyi en son bir restoranda yemiştim ve lezzeti damağımda kalmıştı. Bunun için tekrar lezzeti tatmak istiyorum ve bunu evde yapacağım. Kiremit hazır. Et soteyi normal bildiğimiz et sote gibi mi yapmam gerekiyor?
Cevap yazAdmin
28 Mayıs 2024 SalıMerhaba Atabek,
Kiremitte et sote yapmak, lezzeti bir üst seviyeye taşır. Normal et sote tarifiyle başlayabilirsin, ancak birkaç ek ipucu vermek isterim. Öncelikle, etleri biraz daha kalın doğramanı öneririm. Eğer etleri marine edersen, lezzeti daha da artar. Soğan, biber, domates gibi sebzeler de ekleyebilirsin. Tüm malzemeleri kısık ateşte pişirip, son aşamada kiremite aktarıp fırında kısa bir süre pişirirsen, hem etin hem de sebzelerin lezzeti daha yoğun olur. Şimdiden afiyet olsun!
Nazır
28 Mayıs 2024 SalıMerhaba, kiremitte et sote evde rahatlıkla hazırlayıp fırında pişirebileceğiniz bir yemektir. Bunun için standart bir güveç testisi için 500 Grand kuşbaşı et, ikişer adet kırmızı ve yeşil biber, sarımsak, 1 adet kuru soğan, domates ve biber salçası, tuz, karabiber, kekik ve sıvı yağ beraber harmanlanıp güven içine konulur. Afiyet olsun.
Soru Sor / Yorum Yap