Düdüklü Tencerede Et Sote Düdüklü tencerede hazırlanan yemeklerin, her zaman daha lezzetli olduğunu düşünürüm. İçerisindeki buharla piştiği için sebze ve et, kendi lezzetini korur. Damak tadınıza göre farklı baharatlarla tatlandırabilirsiniz. Ben dana eti tercih ediyorum; ancak isteğinize göre koyun eti de kullanabilirsiniz. Kuyruk yağı sevmeyenler olabilir. Bu durumda kuyruk yağı yerine sıvı yağın miktarını artırabilirsiniz. Düdüklüde Et Sote Malzemeleri
Düdüklüde Et Sote Nasıl Yapılır? Kuşbaşı eti düdüklü tencereye koyun. Sıvı yağı da ekleyip, et suyunu bırakıp çekene kadar ara ara karıştırarak pişirin. Daha sonra biber, sarımsak ve soğanları doğrayıp ete ekleyin. 4-5 dakika kadar kavurduktan sonra salçayı ekleyin. Domatesleri de rendeleyip ekleyin. Kimyon, karabiber, tuz ve defne yaprağını ilave edin. 3-4 dakika kadar karıştırarak pişirmeye devam edin. Son olarak sıcak suyu ekleyip, düdüklü tencerenin kapağını kapatın. Kaynamaya başlayınca düdüğünü indirip yarım saat kadar kısık ateşte pişirin. Yarım saat sonra yemeğiniz hazır olacaktır. Ekstra Bilgiler Et sotenin daha lezzetli olması için birkaç püf noktaya dikkat edebilirsiniz:
Afiyet olsun! |
Özek
28 Mayıs 2024 SalıÇocuklarım yumuşak bir şekilde et yemeyi çok seviyor. Düdüklü de eti haşlasam pilav üzerinde servis etsem tadı ve görüntüsü nasıl olur?
Cevap yazAdmin
28 Mayıs 2024 SalıDüdüklü tencerede eti haşlamak çok iyi bir tercih olur, çünkü et hem yumuşak hem de lezzetli olur. Pilav üzerinde servis ettiğinizde hem görüntüsü güzel olur hem de çocuklarınızın seveceği bir yemek olur. Afiyet olsun!