Düdüklüde Et Sote Tarifi ve Malzemeleri
06 Temmuz 2024

Düdüklüde Et Sote Tarifi ve Malzemeleri

Düdüklü Tencerede Et Sote

Düdüklü tencerede hazırlanan yemeklerin, her zaman daha lezzetli olduğunu düşünürüm. İçerisindeki buharla piştiği için sebze ve et, kendi lezzetini korur. Damak tadınıza göre farklı baharatlarla tatlandırabilirsiniz. Ben dana eti tercih ediyorum; ancak isteğinize göre koyun eti de kullanabilirsiniz. Kuyruk yağı sevmeyenler olabilir. Bu durumda kuyruk yağı yerine sıvı yağın miktarını artırabilirsiniz.

Düdüklüde Et Sote Malzemeleri

  • 350 gram dana kuşbaşı
  • 1 kuru soğan
  • 2 yeşil biber
  • 2 diş sarımsak
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2 domates
  • Kimyon
  • Tuz
  • 1 kaşık kuyruk yağı
  • Karabiber
  • 1-2 tane defne yaprağı
  • 1 su bardağı sıcak su

Düdüklüde Et Sote Nasıl Yapılır?

Kuşbaşı eti düdüklü tencereye koyun. Sıvı yağı da ekleyip, et suyunu bırakıp çekene kadar ara ara karıştırarak pişirin. Daha sonra biber, sarımsak ve soğanları doğrayıp ete ekleyin. 4-5 dakika kadar kavurduktan sonra salçayı ekleyin. Domatesleri de rendeleyip ekleyin. Kimyon, karabiber, tuz ve defne yaprağını ilave edin. 3-4 dakika kadar karıştırarak pişirmeye devam edin. Son olarak sıcak suyu ekleyip, düdüklü tencerenin kapağını kapatın. Kaynamaya başlayınca düdüğünü indirip yarım saat kadar kısık ateşte pişirin. Yarım saat sonra yemeğiniz hazır olacaktır.

Ekstra Bilgiler

Et sotenin daha lezzetli olması için birkaç püf noktaya dikkat edebilirsiniz:

  • Eti mühürleyerek pişirmeye başlayın. Bu, etin suyunu içinde tutar ve daha yumuşak olmasını sağlar.
  • Defne yaprağı, yemeğinize hoş bir aroma katar. Ancak fazla kullanmamaya dikkat edin, aksi takdirde yemeğinizin tadını baskın hale getirebilir.
  • Baharatları ve tuzu, pişirme süresinin sonuna doğru eklemek, tatlarının daha belirgin olmasını sağlar.

Afiyet olsun!

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Özek

28 Mayıs 2024 Salı

Çocuklarım yumuşak bir şekilde et yemeyi çok seviyor. Düdüklü de eti haşlasam pilav üzerinde servis etsem tadı ve görüntüsü nasıl olur?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Düdüklü tencerede eti haşlamak çok iyi bir tercih olur, çünkü et hem yumuşak hem de lezzetli olur. Pilav üzerinde servis ettiğinizde hem görüntüsü güzel olur hem de çocuklarınızın seveceği bir yemek olur. Afiyet olsun!

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Popüler İçerikler

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Et Sote Nasıl Yapılır?

Et Sote Nasıl Yapılır?

Et Sote Kaç Kalori?

Et Sote Kaç Kalori?

Dana Sote Tarifi ve Malzemeleri

Dana Sote Tarifi ve Malzemeleri

Havuçlu Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri

Havuçlu Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri

Sade Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri

Sade Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri