Sebze Sote Tarifi ve Malzemeleri
24 Temmuz 2024

Sebze Sote Tarifi ve Malzemeleri

Sebze sote, sağlıklı ve lezzetli bir akşam yemeği arayanlar için mükemmel bir tariftir. Sebze sotenin içindeki malzemeler, hazırlayanın isteğine göre çeşitlilik gösterebilir.

Sebze Sote İçin Ana Malzemeler

  • Bir patates
  • Bir havuç
  • Bir su bardağı kadar bezelye
  • Bir dilim kabak
  • Bir domates
  • 200 gram mantar
  • Bir orta boy soğan
  • İkişer adet kırmızı ve sivri biber
  • İki diş sarımsak
  • Bir çay kaşığı kekik
  • İki yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz ve karabiber
  • Tercihen brokoli, karnabahar, pırasa, fasulye, taze yeşil soğan

Sebze Sote Nasıl Yapılır?

Sebze sotenin tüm malzemeleri küp şeklinde doğranarak ayrı kaplara ayrılır. Ardından, sırasıyla önce soğanlar derin bir tavada şeffaf bir hal alana kadar kavrulur. Sonrasında biberler diri kalacak şekilde biraz kavrulur. Sarımsaklar, domates ve mantarlar ilave edilir. Sebzeler bu şekilde biraz daha kavrulur. Sebze sotenin baharatları ve tuzu da ilave edilerek hafifçe karıştırılarak kavurma işlemine devam edilir.

İhtiyaç halinde tavaya yarım çay bardağı kadar sıcak su ilave edilerek sebzelere yedirilir ve kısık ateşte tavanın kapağı kapatılarak sebzelerin kendi buharlarında pişmesi sağlanır. Sebze sote yaklaşık 5 dakika daha pişirilir. Sebze sote piştikten sonra sıcak bir şekilde servis edilir. Sebze sotenin tadına farklılık katmak isterseniz, bir miktar soya sosu da ilave edebilirsiniz.

Ekstra Bilgiler

Sebze sote, çeşitli sebzelerle yapılabileceği için oldukça esnektir. Mevsim sebzelerini kullanarak tarifinizi zenginleştirebilirsiniz. Ayrıca, sebze sotenizi daha besleyici hale getirmek için quinoa veya bulgur gibi tahıllar ekleyebilirsiniz. Sebze sotenin yanında yoğurt veya tahin sosu gibi dip soslarla servis yaparak lezzet çeşitliliği oluşturabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Ümmiye

24 Temmuz 2024 Çarşamba

Patates ve havuçu küp şeklinde doğramak ne kadar zaman alıyor? Oxidasyon olmadan mantarların kararmasını nasıl engelleyebilirim?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Merhaba Ümmiye,

Patates ve havuçu küp şeklinde doğramak, mutfakta ne kadar hızlı ve deneyimli olduğunuza bağlı olarak değişebilir. Genellikle, her iki sebzeyi de küp şeklinde doğramak 10 ila 15 dakika arasında sürebilir.

Mantarların kararmasını engellemek içinse, doğramadan önce limonlu suya batırabilirsiniz. Limon suyundaki asit, mantarların oksidasyonunu yavaşlatarak kararmalarını önler. Bir diğer yöntem de mantarları ince bir tabaka halinde zeytinyağı ile kaplamak olabilir.

Umarım bu bilgiler işine yarar!

Sevgiler,

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Hindi Sote Tarifi ve Malzemeleri

Hindi Sote Tarifi ve Malzemeleri

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Biftek Sote Tarifi ve Malzemeleri

Biftek Sote Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri

Dana Eti Sote Tarifi ve Malzemeleri

Dana Eti Sote Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Mantar Sote Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Mantar Sote Tarifi ve Malzemeleri

Ciğer Sote Tarifi ve Malzemeleri

Ciğer Sote Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Sade Mantar Sote Tarifi ve Malzemeleri

Sade Mantar Sote Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Tavuk Göğsü Sote Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Göğsü Sote Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Jülyen Sebze Sote Tarifi ve Malzemeleri

Jülyen Sebze Sote Tarifi ve Malzemeleri