Dana et sote hazırlanacak tava yağ eklenmeden önce yüksek ateşte iyice ısıtılmalıdır.
Tava iyice kızdıktan sonra sıvı yağlar ilave edilir. Yağ da kısa sürede kızdıktan sonra küp şeklinde doğranmış olan dana bonfile etler tavaya atılır. Etler iyice kavrulup suyunu çekene kadar karıştırılır. Etler kavrulduktan sonra
dana et sote için küp şeklinde doğranmış olan soğanlar da tavaya ilave edilir. Soğanlar da suyunu çekip kavrulana kadar malzemeler karıştırılır. Bu malzemelere biberler ve domatesler de doğranarak eklenir ve tüm malzemeler iyice karışıncaya kadar pişirilir.
Dana et sotenin hazırlanmasının son adımında baharatlar ve tuz da eklenerek kısık ateşte sotenin kendisini salması için kapağı kapalı olarak bırakılır. Piştikten sonra lezzetini artırmak için bir miktar daha saf zeytinyağı
dana et sotenin üzerinde gezdirilir. Son olarak
dana et soteye, daha lezzetli hale getirmek için dilediğiniz taktirde az miktarda biber salçası ekleyebilirsiniz.
Afiyet olsun.