Arpacık Soğanlı Et SoteAkşam yemeğine misafirleriniz mi geliyor? Fazla vaktiniz mi yok? İşte arpacık soğanlı et sote tam size göre pratik bir yemek. Başlangıç olarak hafif bir çorba ve ardından pirinç pilavı eşliğinde mis gibi arpacık soğanlı et sote ikram edebilirsiniz. Et sotenin çok fazla çeşidi var, fakat arpacık soğanı hem soteye çok yakışıyor hem de çok faydalı ve lezzetlidir. Arpacık soğanlı et sote hazırlaması sadece 15 dakikanızı alacaktır. Daha sonra o pişerken siz ister pilavınızı yapın, isterseniz çorbanızı hazırlayın. Hatta masayı hazırlamak için bile oldukça vaktiniz kalacaktır. Sizin için anlatacağım tarif üzerine hazırlayıp yaparsanız hem görünümü açısından şık hem de lezzeti açısından mükemmel bir arpacık soğanlı et sote elde etmiş olursunuz. Arpacık Soğanlı Et Sote İçin Gerekli Malzemeler
Bu malzemeler 4 veya 6 kişilik yapılacak olan miktardır. Misafir sayınız daha fazla ise malzemelerin miktarını artırabilirsiniz. Arpacık Soğanlı Et Sote Nasıl Yapılır?500 gram kuşbaşı şeklinde doğranmış eti ağzı kapalı teflon bir tavaya koyuyoruz ve ağzını kapatıp ocağa alıyoruz. Kısık ateşte hiçbir malzeme eklemeden etlerin sulanıp suyunu çekmesini bekliyoruz. Daha sonra 2 su bardağı sıcak su ilave edip tekrar ağzını kapatıyoruz. Suyunu çekene kadar bekleyelim. Suyunu çeken etlerin üstüne tereyağı ve sıvı yağı ekleyip arpacık soğanları, söğüş şeklinde doğradığımız kırmızı ve sarı biberleri ilave ediyoruz. İlave ettiğimiz malzemelerle birlikte biraz kavuruyoruz ve ayrı bir kabın içinde bir kaşık biber salçamızı 2 su bardağı su ile eritip soteye ekliyoruz. Tuz, kekik, karabiber ve pul biberi de ilave edip tavanın ağzını kapatıp 5 dakika kısık ateşte pişiriyoruz. Son olarak, var ise çeri domatesi, yoksa da kuşbaşı doğradığımız etlerin büyüklüğünde iri domatesleri doğrayıp soteye ilave ediyoruz ve 5 dakika daha pişiriyoruz. Domatesi en son koymamızın sebebi, domateslerin iyice eriyip içinde kaybolmaması içindir. Domatesler pişmiş fakat diri bir görüntüsü olduğunda arpacık soğanlı et sotemiz rengi açısından da oldukça şık görünecektir. Şimdiden ellerinize sağlık ve afiyet olsun. |
Arpacık soğanlı et sote tarifini denedim ve gerçekten harika oldu! Misafirlerim de bayıldı. Özellikle arpacık soğanlarının lezzeti yemeğe farklı bir tat katıyor. Sizce bu yemeği daha da zenginleştirmek için başka ne malzemeler ekleyebilirim? Fikirlerinizi merak ediyorum!
Cevap yazMerhaba benim akşama misafirim gelecek ne yemek yapacağıma karar veremedim ben de bu yemek ile pilav bir de salata ayran yapmaya karar verdim fakat ben her et pisirdigim de et sert kalıyor bir türlü yumuşak bir et pisiremedim ne yapsam güzel pişer acaba bilgi verir misiniz
Cevap yazMerhaba, etin yumuşak olması için birkaç ipucu verebilirim. Öncelikle eti pişirmeden önce marine etmek önemlidir. Zeytinyağı, yoğurt, soya sosu, sarımsak ve baharatlar ile eti birkaç saat marine edebilirsiniz. Ayrıca eti çok yüksek ateşte pişirmek yerine kısık ateşte uzun süre pişirmek daha iyi sonuç verir. Düdüklü tencere kullanarak da etin daha yumuşak olmasını sağlayabilirsiniz. Umarım misafirlerinizle güzel bir akşam geçirirsiniz!