İlk önce kuru soğanın kabuklarını soyalım ve çok küçük olacak şekilde yemeklik doğrayalım.
Daha sonra tavanın içerisine sıvı yağı koyup ısıttıktan sonra doğranmış kuru soğanları pembe renk alıncaya kadar kavuralım. Ardından kuşbaşı dana etini ilave edip suyunu salıp çekinceye kadar ocağın altını kısalım ve kavurma işlemine devam edelim. Bu arada biberleri incecik doğrayıp, domatesi de küçük küçük doğrayalım. Biberleri ve domateslerde suyunu çekinceye kadar pişirmeye devam edelim. Ardından yeterli tuzu atalım ve karabiberi ile kırmızı pul biberini ekleyelim. Daha sonra sıcak suyunu ekleyelim ve kısık ateşte etler tamamen yumuşayıncaya kadar pişirmeye devam edelim. En son dana sote pişip hazır olduktan sonra kekiğini katıp şöyle bir karıştıralım.
Dana sote pişip hazır olduktan sonra ocaktan alalım ve servis tabağına alalım. Nefis
dana sote ikram için hazırdır.
Afiyet olsun.