Kuşbaşı et uygun bir tavaya alınarak kendi suyunda kısık ateşte pişirilmeye bırakılır. Suyunu çeken etlerin üzerine tereyağı eklenerek kavrulur. Ardından fazla kavrulmadan içerisine soğan, domates ve biberler yıkanıp ayıklandıktan sonra ince olarak doğranır. Bu karışım bir süre piştikten sonra yıkanıp ayıklanmış iri şekilde doğranan mantarlar eklenir. Mantar, ısıyla birleştiğinde hemen küçüldüğü için bu gıdanın fazla pişirilmesi uygun değildir. Besin değeri kaybı yaşanmaması için az miktarda pişirilen mantar daha sağlıklıdır. Hazırlanan et mantar içerisine tuz, karabiber, kırmızı toz biber eklenerek tadına doyum olmayan bir yemek yapmış olursunuz.
Et mantar sotesi yaparken önemli püf noktası gerekli baharatların piştikten sonra içerisine konulmasıdır. Bu durum yemeğinizin tadına lezzet katacaktır.