Yemeğin yapımı için ilk olarak patates soğan domates soyulur. Biberler de dahil tüm sebzeler yıkanır. Ardından tavuk göğüs eti yıkanır ve kuş başı doğranarak derin bir kaba alınır. Üzerine soyulup yıkanmış olan patatesler küp-küp doğranır ve derin kaba eklenir. Biberler ve soğan da emeklik doğranarak eklenir ve iyice harmanlanır. Üzerine bir yemek kaşığı domates salçası, yarım çay bardağı sıvı yağ, bir tatlı kaşığı tuz, bir tatlı kaşığı pul biber, bir tatlı kaşığı kekik eklenir ve bu malzemelerin her tarafına baharatların ve salçanın ulaşması için iyice karıştırılır.
Tüm malzemeler karışınca fırın tepsisine alınır ve üzerine bir adet soyulmuş olan domates halka şeklinde doğranarak dizilir. Ardından bir yemek kaşığı tereyağı küçük parçalar halinde tepsinin her yerine eklenir. Bir Türk kahvesi fincanı kadar su eklenir ve önceden ısıtılmış olan 200 derece fırına verilir ara sıra kontrol edilir ve yaklaşık kırk dakika sonra fırından çıkarılır ve isteğe göre bir su bardağı kadar rendelenmiş kaşar peyniri eklenir ve tekrar fırına verilir. Kaşar kızarıncaya kadar pişirilir. Fırından alınınca sıcak sıcak servis edilir. Yanına yapılan bir pilav, ayran ve salata ile çok daha lezzetli olacaktır.
Afiyet olsun.