Garnitürlü tavuk sote için ilk olarak bir tencereye yarım çay bardağı sıvı yağ konulur ve üzerine bir adet kuru soğan soyularak yemeklik doğranır. Üç dört diş sarımsak da soyulur ve küçük parçalara ayrılarak eklenir ve ocağa alınıp altı açılır.
Soğanlar hafif renk değiştirinceye kadar kavrulur. Bu esnada tavuk göğüs eti doğranır yıkanır ve kuşbaşı doğranıp tencereye ilave edilir ve tavuklar suyunu salıp çekinceye kadar pişirilir. Üzerine kırmızı ve yeşil biberler küçük küçük doğranarak eklenir ve biberler kızarıncaya kadar pişirilir. Biberler kızarınca üzerine bir tatlı kaşığı domates salçası eklenir ve kavrulmaya devam edilir. Bu arada karıştırmak unutulmamalıdır ki tüm malzeme ve lezzet eşit bir şekilde dağılsın. Salça tam kavrulunca domatesin kabukları soyulur ve ister doğrayıp ister rende yapıp tencereye ilave edilir. Ardından garnitür eklenir. Tuz, karabiber, kekik, pul biber de eklenip iyice karıştırılır. Karnı bahar eklemek isteyenler de bu sırada ekler ve tencerenin kapağını kapatıp on beş yirmi dakika kadar pişirilir. Ardından sıcak servis yapılır. Bu gibi tavuk yemeklerinin yanına ise en çok pirinç pilavı yakışır sunum esnasında pilav ile sunmanız da fayda var.
Afiyet olsun.