650 gram tavuk göğüs etini
göğüs sote için jülyen olarak doğrayın.
Zeytinyağını tencereye koyun. Tencere içerisine ince ince olarak doğranmış soğanı ekleyin. Soğanlar kırmızı renk almaya başlayınca jülyen olarak doğradığınız kırmızı ve yeşil biberleri ayrıca küçük olarak doğradığınız diş sarımsakları da ekleyiniz. Hepsi biraz kavrulduktan sonra yine jülyen olarak doğramış olduğunuz 650 gram tavuk
göğüs sote etini de tencere içerisine ekleyiniz. Tavuklar önce suyunu bırakacaktır. Tavuklar suyunu bırakıp çekene kadar karıştırınız. Daha sonra tavuklar suyunu çekince içerisine domatesleri ve ardından da salçayı ekleyiniz. Domatesler ile salçayı aynı anda atmanız önemlidir. Lezzet vermesi açısından ikisinin bir arada kullanılması gereklidir. Dilerseniz acı sos da ekleyerek acı bir tat elde edebilirsiniz. Tencere içerisine istediğiniz baharatları istediğiniz ölçüde ekleyiniz. Tencere içerisindeki yemeği beş dakika boyunca sürekli olarak karıştırmanız gerekir. Son olarak da kısık ateş içinde ocağın altını kısarak yaklaşık yedi dakika daha tencerenin kapağı kapalı bir şekilde pişiriniz. Sonuç olarak
göğüs sote yemeğimiz hazırdır. Yemeğinizin yanında pilav ve cacık çok iyi gidecektir. Afiyetle yiyebilirsiniz.