Güveçte Kaşarlı Et Sote
Güveçte Kaşarlı Et Sote, toprak güveç içinde pişirilen yemeklerin Türk mutfak kültüründe büyük önemi vardır. Bu nedenle güveçte kaşarlı et sote yemeği de büyük beğeniyle tüketilen güveç yemekleri arasında ilk sıralarda kendisine yer bulmaktadır. Yemek kültürümüzde hemen hemen pek çok yemek çeşidinin güveçte pişirilmesi ise toprak güvecin pişirilen yemeğin lezzetine lezzet katmasından kaynaklanmaktadır.
Güvecin sağlamış olduğu bu mükemmel lezzeti yakalamak için hazırlanan güveçte kaşarlı et sotenin hazırlanışı da oldukça kolay ve pratiktir. Bu şahane lezzetin yanı sıra güveçte kaşarlı et sote sunum bakımından da gözlere hitap eden bir yemektir ve yanında arzu ettiğiniz bir pilav eşliğinde sofralarınızı ziyafete dönüştürebilirsiniz.
Güveçte Kaşarlı Et Sote İçin Gerekli Malzemeleri- 500 gram kuşbaşı dana eti
- 2 adet orta boy kuru soğan
- 4-5 tane orta boy domates
- 8-9 tane sivri biber
- 250 gram mantar
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
- 1 çay kaşığı kurutulmuş kekik
- 1 çay kaşığı karabiber
- 200 gram rendelenmiş kaşar peyniri
- Yeteri kadar tuz
Güveçte kaşarlı Et Sote Nasıl Yapılır?
İlk olarak basınçlı tencerede yağı ısıttıktan sonra sotelik doğranmış kuşbaşı etleri basınçlı tencereye atarak kısık ateşte etler bıraktığı kendi suyunu çekene kadar kavurarak başlayalım. Ardından kavrulmakta olan etlerin üzerine 1 su bardağı kadar sıcak su ilave ederek basınçlı tencerenin kapağını kapatıp 20-25 dakika kadar etler yumuşayıncaya kadar pişirelim.
Bizde bu esnada kuru soğanları ince yemeklik doğrayarak sıvı yağda soğanlar pembeleşip renk değiştirene kadar kavuralım. Üzerine yıkadıktan sonra ince dilimler şeklinde doğradığımız mantarları ilave ederek 10-12 dakika kadar kısık ateşte pişirelim. Mantarların üzerine sırasıyla kabukları soyularak dilimlenmiş domatesler, sivri biberler ve pişirdiğimiz etleri suyuyla birlikte mantarların üzerine ilave edelim.
Ardından tüm baharatları ve yeteri kadar tuz ekleyerek kısık ateşte mantarlar yumuşayıncaya kadar pişirme işlemini sürdürelim.
Daha sonra istediğimiz kıvama gelerek pişen et soteyi tek sunumluk toprak güveçlere paylaştıralım. (Yukarıda verdiğimiz malzemeler 6 tane güveç içindir.) Ardından güveçlerin üzerine birer adet sivri biber yerleştirdikten sonra kaşar rendesi serpiştirerek önceden 200 derecede ısıtılmış fırında kaşarlar eriyip kızarana kadar pişirerek fırından alalım. Hazır hale gelen güveçte kaşarlı et sote yemeğimizi sıcak sıcak servis yapalım.
Afiyet olsun.
21.01.2024 01:32:16
Güveçte Kaşarlı Et Sote ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. Sayfayı Düzenle
|