İlk önce soğanı soyup, güzelce yıkayın. Yıkadıktan soğanı küp-küp doğrayın. Et sote yemeği yaparken soğanları biraz büyük bırakın ki, tadı ve lezzeti yemeğe daha güzel geçsin. Yapışmaz bir yayvan tencerede soğanları yağda kavuruyoruz. Sonra yıkadığımız etleri ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz. Daha sonra biber ve domatesleri yıkayıp biraz büyükçe doğruyoruz. Et ve soğan biraz sotelendikten sonra baharatları, domatesleri, biberleri, maydanozu ilave edip karıştırıyoruz. Etlerin üstünü örtecek kadar da sıcak su ilave edip pişmeye bırakıyoruz. (Eğer etlerin daha yumuşak olmasını istiyorsanız önceden biraz pişirebilirsiniz) Daha sonra kırmızı et sotenin tuzunu ve etin yumuşaklığını kontrol edin.
Tuzunu kontrol ettiğiniz kırmızı et soteye en son kekik ilave ediyoruz.
Kırmızı et sote piştikten sonra biraz demlenmesi için, bir süre tencerenin ağzı kapalı olarak bekletin. Uygun bir servis tabağına alıp sofraya koyabilirsiniz.
Afiyet olsun.