Kıymalı mantar sotenin tüm malzemeleri hazır hale getirilir. Önce mantarlar güzelce yıkanır ve soyulur. Ardından da tercih edilen boyutta doğranır. Genellikle küp şeklinde doğranması daha makuldür. Doğranan mantarlar bir kâse limonlu suda beklemeye bırakılır. Mantarlar beklerken soğanlar yemeklik olacak şekilde doğranır. Biberler içleri temizlenerek aynı şekilde doğranır. Domatesler kabukları soyularak kuşbaşı olarak doğranır. Tüm bu işlemlerden sonra bir tencere içerisine yağ koyulur ve ısıtılır. Isınan yağa soğan ve biberler atılarak kavrulur. Soğan ve biber kavrulduktan sonra domates de ilave edilir hepsi iyice karılır. Kavrulan biber, soğan ve domatese kıyma ilave edilir ve güzelce kavrulur.
Kavrulan kıymaya salça ilave edilir ve o da kavrulup kokusu çıkana kadar karıştırılır. Son olarak
kıymalı mantar sote için mantarlarımızı da ilave ediyoruz. Tüm malzemeleri karıştırdıktan sonra
kıymalı mantar sotemizi kısık ateşte pişiriyoruz. Mantarlar suyunu salıp tekrar çekene kadar arada karıştırarak kavuruyoruz. Mantarların saldığı su yeterli olmazsa su ilavesi yapılabilir.
Kıymalı mantar sotemiz artık servise hazır hale gelmiştir. Dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.