Kemiklerinden arındırılmış olan tavuk gögüslerini bir güzel yıkayıp temizliyoruz.
Daha sonra bu tavukları küp-küp olacak şekilde bıçak yardımıyla doğruyoruz. Parçalara ayırdığımız tavukları sote yapacağımız tavamızın içine alıyoruz. Etlerin daha güzel pişmesi için önce tavukların üzerini 1-2 parmak kadar geçecek şekilde su koyuyoruz ve tavukları yumuşamaya bırakıyoruz. Tavuklar yumuşarken bir yandan da çarliston biberlerimizi soteye uygun olacak şekilde doğruyoruz. Tavuklar iyice yumuşayıp, koyduğumuz su buharlaşınca yağımızı ekliyoruz. Tavuğumuzu bir güzel yağla harmanlayarak soteliyoruz. Üzerine doğradığımız çarliston biberlerimizi de ekleyip pişirmeye bırakıyoruz. Tavuklarımız pişerken bir yandan da kremamızı ve köri sosusumuzu bir kaba alıp iyice çırpıyoruz. Krema çiğ olduğu için kremayı ayrı bir tavada kaynayıncaya kadar pişiriyoruz tavuğun üzerine eklemek için bekliyoruz.
Tavuklar bir süre sonra suyunu bırakacaktır. Tavuklar suyunu bırakıp geri aldıktan sonra tavuklarımız pişmiş demektir. Tavuklar piştikten sonra hazırladığımız köri soslu kremayı ve bir miktar tuzu tavukların üzerine ekleyip bir güzel karıştırıyoruz. Birkaç dakika sonra
köri soslu tavuk sotemiz hazır olacaktır.
Afiyet olsun.