Kremalı mantar sote için mantarlarımızı güzelce yıkayıp temizledikten sonra, dörde bölüyoruz. Ardından soğanları temizleyip yemeklik bir şekilde doğruyoruz. Doğranan soğanları üzerlerine sarımsaklar da ince ince doğranarak bir tava içerisinde zeytinyağı ile kısık ateşte güzelce kavrulur. Soğanlar yumuşayıncaya kadar kavrulma işlemine devam edilir. Soğanlar kavrulduktan sonra mantarlar da tavaya ilave edilir.
Kremalı mantar sote için mantarların suyunu iyice salmasını için tavanın ağzı kapatılır. Suyunu saldıktan sonra tüm malzemeler suyu çekene kadar tavada güzelce sotelenir.
Ancak tüm suyun çekilmemesi, bir miktar su kalması gerekir.
Kremalı mantar sote için mantar ve diğer malzemeler hazırlandıktan sonra son adımda krema soteye eklenir. Krema da eklendikten
kremalı mantar sote servis tabağına alınır. Servis sırasında dilerseniz
kremalı mantar sotenin yanında küp şeklinde kızartılmış patates de koyabilirsiniz.
Afiyet olsun.