Orta büyüklükte seçmiş olduğumuz soğanı ayıklayıp ve de rendeleyin.
Tencereye bir çay bardağı sıvı yağı ekleyin. Rendelediğiniz soğanları tencereye dökerek pembeleşinceye kadar kavurunuz. Sonra eti ilave ediniz. Eti kavurunuz. Suyunu salıp çekene kadar kısık ateş üzerinde kavurunuz. Bunlar pişene kadar domates ve biberleri ayıklayarak yıkayın. Eğer etler kuşbaşı olarak doğranmış ise domates ve biberleri de bu şekilde doğramış olmanız yemeğinizin görsel açıdan güzel olmasını sağlar. Tencereye kuşbaşı doğradığınız domatesleri ekleyiniz. Suyunu salıp çekince biberleri de ekleyerek pişirmeye devam ediniz. Daha sonra baharatları da ekleyerek biraz daha kavurun. Sonra üzerine iki bardak kadar sıcak suyu ekleyin. Etler yumuşayana kadar kısık ateşte pişirin. Piştikten sonra isterseniz biraz kekik atabilirsiniz. Yanına da pilav ve cacık yapabilirsiniz.
Kuşbaşı sote yemeğiniz yenilmeye hazırdır.
Afiyet olsun.