Bilmiyorsanız buyurun yapılış aşamalarına. İlk önce kültür mantarlarını büyükçe bir kaba koyalım. Musluğun altında mantarları ovalayarak yıkayalım. Yıkanan kültür mantarlarının fazla suyunu kâğıt havluyla alalım. Yıkadığımız ve kuruttuğumuz mantarları çok küçük olmamak kaydıyla doğrayalım. Soğanı soyalım ve yıkayalım. Yıkanan soğanı küp-küp doğrayalım. Soğanları yapışmaz yayvan bir tencereye alalım. Sıvı yağda pembeleşene kadar kavuralım. Daha sonra kırmızı ve yeşil biberleri küçük küçük doğrayalım ve pembeleşen soğanlara ilave edelim.
Biberli karışımı da biraz kavuralım. Kavrulan harca doğranmış mantarlar ilave edilerek orta ateşte suyunun çekmesini bekleyin. Domatesleri yıkayın ve kabuklarını soyarak küp-küp doğrayın. Küp küp doğradığınız domatesi, salçayı, tuz, kırmızı pul biberi ve karabiberi de ilave ederek hiç su koymadan yemek pişmeye bırakılır. Domatesler suyunu çekinceye kadar arada bir karıştırılarak pişirilmesine devam edilir. Mantar sote biraz sulu istenirse domateslerle birlikte bir çay bardağı kadar su koyulabilir. Pişmeye yakın tuzu kontrol edilir. Mantar sote tam suyunu çekmeden ateşten alınır. Pişen mantar soteyi uygun bir servis tabağında servis edebilirsiniz. Özellikle ızgara etlerin yanına
mantar sote çok yakışmaktadır.
Afiyet olsun.