Mantarlı Et Sote
Mantarlı Et Sote, Kuzu eti yerine diğer yumuşak etler, bonfile, piliç veya ciğer de kullanılabilir. Etleri sote ederken tencerenin kapağının kapatılması, buharda sağlıklı bir şekilde ve daha hızlı pişmesini sağlar. İsteğe göre soteye 1 çorba kaşığı krema da katılabilir. Defne yaprağı veya kekik ile süsleme yapılabilir.
Mantarlı Et Sote Malzemeler: (4-5 kişilik)- Yarım kg kuşbaşı et
- 8-10 adet mantar
- 2 adet domates
- 1 adet kuru soğan
- 1 çay bardağı sıvı yağ ya da zeytinyağı
- 2 adet sivri biber
- 1 su bardağı su
- Tuz ve Karabiber
Mantarlı Et Sote Nasıl Yapılır?
Tencereye yarım çay bardağı yağı koyduktan sonra biraz kızdırın.
1 adet kuru soğanı halka şeklinde doğradıktan sonra yarım kg kuşbaşı et ile kızarmış yağa atıp yaklaşık on dakika kadar kavurun. Kuşbaşı etler ve soğanlar kavrulurken 8-10 adet mantarı ince ince dilimleyerek kavrulan malzemeye ekleyerek kavurmaya devam edin. Bu sırada 2 adet sivri biberi ince ince doğrayın, mantarların ardından biberleri tavaya ekleyin ve beş dakika kadar daha kavurun. 2 adet domatesi ince bir şekilde dilimledikten sonra tavaya ekleyerek karıştırın. 1 su bardağı soğuk suyu da dökün ve üzerine yeterince tuz ve karabiberi ekleyin. Bütün malzemeleri ekledikten sonra tencerenin kapağını kapatarak yaklaşık 20 dakika orta ateşte pişirmeye bırakın.
20.01.2024 14:48:13
Mantarlı Et Sote ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. Sayfayı Düzenle
|