İlk olarak mantarları temiz bir şekilde yıkadıktan sonra ortadan ikiye bölün. Soğan ve biberleri halka şeklinde doğrayın. Tavuk göğsünü de kuşbaşı şeklinde doğradıktan sonra uygun geniş bir sote tavasına iki yemek kaşığı tereyağı ilave edin ardından halka şeklinde doğarmış olduğunuz biber ve soğanları ilave ederek soteleme işlemine başlayın.
Ayrı bir tavanın içine de iki yemek kaşığı zeytin yağ ilavesi yaparak kuşbaşı doğramış olduğunuz tavuk etlerini ekleyin ve etler suyunu salıp çekene kadar kavurun. İki diş sarımsakların kabuklarını ayıklayıp küçük küçük doğrayın ve tavuk etlerinin üzerine ilave ederek kavurma işlemine devam edin. Yüksek ateşte sotelenen soğan ve biberlerin üzerine ikiye doğranmış mantarları ilave edin ve mantarların üzerine bir iki damla limon suyu damlatın ve soteleyin. Sonra sotelenen sebzelerin üzerine kavrulma işlemi tamamlanan tavukları ilave edin. Damak zevkinize göre tuz, karabiber, kırmızı pul biber, kekik, yenibahar ilave ederek güzelce karıştırın. Yaklaşık beş dakika kadar da tavuk ve baharatlarla birlikte soteleme işlemine devam edin. Beş dakika sonra da bir kutu kremayı yemeğin üzerine yavaş yavaş ilave edin tavuk ve sebzeler kremayı iyice çekene kadar iki taşım kaynamaya bırakın. Pişme işlemi tamamlanan yemeğinizi sıcak servis edin. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.