İlk önce kemiksiz tavuk göğsü etini jülyen olacak şekilde uzunlamasına doğrayalım. Julyen tavuk etlerini tencerenin içerisine alalım ve ocağın altını kısık ateşe getirerek tavuklar suyunu bırakıp çekinceye kadar kavurma işlemine başlayalım.
Ardından kültür mantarlarını yıkadıktan sonra kurulayın ve incecik dilimleyin. Kavurduğumuz tavuk etlerinin üzerine mantarları ilave edelim. Mantarlarda suyunu bırakıp çekinceye kadar kavuralım. Diğer malzemeler kavrulurken kuru soğanların kabuklarını soyalım ve iri yemeklik olacak şekilde doğrayalım. Kırmızı biberleri ve sivri biberlerin köklerini çıkardıktan sonra iri bir şekilde doğrayalım. Domateslerin kabuklarını soyalım ve halka olacak şekilde doğrayın. Sarımsakların kabuklarını soyalım ve ardından dilimleyin. Bu arada patateslerin kabuklarını soyup yıkayalım ve küp gibi doğrayıp hazırlayalım. Şimdi hazırladığımız bütün malzemeleri sırası ile tavuk sotenin içine ilave edelim. Tencerenin içine sıvı yağı ekleyelim, ardından sarımsakları ilave edip karıştıralım. Daha sonra kuru soğanı ve biberleri ilave edelim. Malzemeler kavrulurken başka bir tavanın içine bolca sıvı yağı koyalım ve doğradığımız patatesleri kızartalım. Kızaran patatesleri tenceredeki diğer malzemelerin içerisine ilave edelim. Üzerine kırmızı pul biber, karabiber, körü, tuz ve karabiberi ilave edip karıştıralım. En son işlemde kâsenin içinde su ile domates salçasını ezelim ve tavuk sotenin üstüne dökelim. Mantarlı patatesli tavuk soteyi yaklaşık 15 ile 20 dakika arasında pişirelim. Pişen mantarlı patatesli tavuk soteyi sıcak olarak servis tabağına alalım.
Afiyet olsun.