Mantarlı piliç sotenin yapımı çok kolaydır.
Mantarlı piliç sotenin yapımı için öncelikle mantarları ayıklayıp arzu ettiğiniz şekilde çok ufalamadan doğrayın. Mantarın kararmaması için suyun içerisine biraz limon sıkıp bu suda bekletin. Bir tencerenin içerisine sıvı yağı boşaltarak yemeklik olarak doğranan soğanları ve biberleri yağın içerisinde kısık ateşte soteleyin. Bu aşamada biberler yumuşayınca salçayı da kavurun. Bu işlem yaklaşık 10 dakika sürecektir. Daha sonra yıkadığınız ve küp-küp doğradığınız tavuk göğsünü tencereye ilave ederek kısık ateşte pişirmeye devam edin. Tavuk eti çabuk pişecektir. Tavuk eti iyice renk değiştirmeye başladığında ise üzerine su içerisinde bekleyen mantarları süzerek ilave edin. Mantarları ekledikten sonra yemek biraz sulanacaktır. Tencerenin kapağını kapatarak pişirmeye devam edin. Sote yemekleri genellikle sulu olarak yapılır. Bu yüzden içerisinde bir miktar su kalmasına özen gösterin. Yemeğiniz mantarların ilave edilmesinden sonra kısık ateşte yaklaşık 20 dakika içerinde pişmiş olur.
Mantarlı piliç sote hazır. Mantarlı piliç sote makarna veya pilav çeşitleri ile tüketilebileceğinden yanına mutlaka birini yapmayı tercih ederseniz iyi bir sunum ortaya çıkartmış olursunuz. Şimdiden herkese kolay gelsin.