Patatesli Mantar Sote
Patatesli Mantar sote, Patates ve mantarın buluşmasıyla ortaya çıkan bu leziz patates ve mantar sote tarifini mutlaka denemelisiniz. Özellikle mantar sevenlerin ve vejetaryenlerin vazgeçemeyeceği lezzetler arasındadır. Aynı zamanda misafirlere, acil durumlarda ya da kararsızlık durumunda size bir alternatiftir. O halde gelelim tarife.
Patatesli Mantar sote için malzemeler- 2 orta boy patates
- 750 gram mantar
- 2 tane sivri biber
- 2 tane domates
- 1 kaşık salça
- Bir tutam tuz
- 1 fincan sıvı yağ
Patatesli Mantar Sote Nasıl Yapılır?
Önce malzemeleri yıkayalım.
Bir süzgeçte sebzelerin suyu süzüldükten sonra patatesleri soyarak küp-küp doğrayalım. Ardından soğanları ve biberlerin de doğrayıp bir kenara alalım. Mantarları dik bir şekilde uç ya da dört parçaya ayıralım. Ardından derin bir tencereye önce soğanları atalım ve birkaç dakika kavuralım. Ardından biberleri atıp bir iki kez karıştıralım. Daha sonra patatesleri atalım ve 5 10 dakika kavuralım. Patatesler sert olduğundan biraz geç yumuşar. Patatesler yumuşamaya başladıktan sonra mantarları ve domatesleri de atalım. Üzerine biraz su bezdir elim ve tuzunu ekleyelim. Üzerine karabiber, pul biber ya da sevdiğiniz baharatlardan ekleyerek lezzetlendirebilirsiniz. İyice özleşene kadar ocakta kalsın ve yemek pistinin de sotenin altını kapatın. Sıcak bir şekilde isterseniz pilavla servis ediniz. Aynı zamanda bu tarifi fırında bor camda da yapabilirsiniz.
Fırından çıkarmadan üzerine rendelenmiş kaşar serpiştirebilirsiniz.
Afiyet olsun.
19.01.2024 23:40:25
Patatesli Mantar Sote ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. Sayfayı Düzenle
|