Patatesli tavuk sote yapımı için ilk olarak patatesler sarımsaklar ve soğanlar soyulur. Sarımsaklar iki üç parçaya ayrılır. Soğan yemeklik doğranır ve patatesler küp-küp doğranır, doğranan malzemeler derin bir kaba alınır. Tavuk göğüs eti yıkanır ve kuş başı doğranır, doğranan etler de sebzelerin yanına alınır. Ardından biberler doğranır ve onlar da sebzelerin konulduğu kap içerisine alınır ve iyice harmanlanır.
Sos hazırlanmaya başlanır. Derin bir kâse içerisine bir tatlı kaşığı dolusu domates salçası, bir tatlı kaşığı tuz, bir tatlı kaşığı kekik, bir çay kaşığı karabiber, bir çay bardağı sıvı yağ eklenir ve bir kaşık yardımı ile iyice çırpılır. Bu sos harmanlanan karışım üzerine dökülür ve iyice tüm sebzelere tavuklara yedirilir. Ardından fırın tepsisine dizilir. Üzerine bir çay bardağı su eklenip iki yüz derece fırına sürülür. Yemeğiniz pişerken siz de bu sürede tereyağlı bir pirinç pilavı bir mevsim salatası ve ayran rahatlıkla yapabilirsiniz. Fırın yemeği pişince hepsini beraber servis edersiniz ve müthiş lezzetleri bir arada sunmuş olursunuz.
Afiyet olsun.