Mantar, proteinler ve vitaminler açısından oldukça zengin bir canlıdır. Yapısı bitkilerden çok farklıdır. Mantarların çoğu zehirlidir. Bizim tükettiklerimiz ise zehirsiz olan kültür mantalarıdır. Mantar, ülkemizde gittikçe daha fazla kullanılır hale gelmiştir. Bunun nedeni ise hem lezzetli oluşu hem de yararlı oluşundandır.
Mantar, birçok yemeğin içinde yer alabildiği gibi kendi başına da bir yemek oluşturabilmektedir. Burada sizlere
sade mantar sote tarifi anlatılacaktır.
- 500 gram kültür mantarı
- 2 adet yeşil biber
- 3 diş sarımsak
- 2 çay kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 tutam karabiber
- 1 tutam pul biber
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
Sade mantar sote nasıl yapılır?
İlk olarak mantarlar saplarından ayıklanır ve titizlikle yıkanır. Her bir mantar dörde bölünecek şekilde doğranır. Mantarlardan sonra biberler de yıkanarak ince ince kıyılır. Sarımsaklar, soyulur ve küçük küpler halinde doğranır. Teflon tavada zeytinyağı kızdırılır. Kızmış olan zeytinyağına biberler eklenir. Yaklaşık 2 - 3 dakika sonra mantarlar ve salça eklenir. Bundan hemen sonra sarımsaklar mantar soteye atılır. Mantarlar iyice suyunu bıraktıktan sonra tuz ve baharatlar eklenir. Sade mantar sotemiz hazırdır. Afiyetle yiyebilirsiniz.