Sade Tavuk Sote
Sade Tavuk Sote: Tavuk içeren birçok yemek doyurucu ve lezzetli olması bakımından tercih edilmektedir. Tavuk kırmızı ete göre daha hızlı pişen bir ettir. Sağlık açısından da her yaştan kişiye uygun bir beyaz et türüdür. Sade tavuk sote genellikle pilavla birlikte veya pilav üstü sunulmaktadır. Salçalı da yapılabilir. Börek içi olarak kullananlarda vardır.
Anadolu'da her yörede yapılan bir yemektir.
Sade Tavuk Sote Malzemeleri- 2 parça tavuk göğsü
- 5 adet sivri biber
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- Baharatlar: 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı kekik, bir tutam karabiber, bir tutam kırmızı biber.
Sade Tavuk Sote Nasıl Yapılır?
Tavuk göğsünü bir kenara alır, çözülmesini sağlanır. Sivri biberleri yanlamasına ikiye bölünür. Daha sonra orta kalınlıkta doğranır. Tavuk doğrama tahtasında küp küp, küçük şekilde doğranır. Kızgın tavaya önce tavuk alınır, karıştırılır. (10 dakika kadar) Sonra zeytinyağı konulur. Karıştırılır. Tavuk tam pişmeden biberler eklenir. Biberlerle beraber karıştırılır, pişirilmeye devam edilir. (Yaklaşık 10 dakika) Baharatlar eklenir. 5 dakika kadar baharatlarla karıştırılır, pişen yemek dinlenmeye bırakılır. Sıcak olarak, tercihen pilavla birlikte servis edilir.
Afiyet olsun.
21.01.2024 02:37:53
Sade Tavuk Sote ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. Sayfayı Düzenle
|