Sebze sotenin tüm malzemeleri küp şeklinde doğranarak ayrı kaplara ayrılır. Ardından sırayla önce soğanlar bir derin tavada şeffaf bir hal alana kadar kavrulur. Peşinden biberler diri kalacak şekilde biraz kavrulur. Sarımsaklar, domates ve mantarlar ilave edilir. Sebzeler bu şekilde biraz daha kavrulur.
Sebze sotenin baharatları ve tuzu da ilave edilir ve hafif hafif olarak karıştırılarak kavurma işlemine devam edilir. İhtiyaç olursa tencereye yarım çay bardağı kadar sıcak su ilave edilerek sebzelere yedirilir ve kısık ateşte tavanın ağzı kapatılarak sebzelerin kendi buharlarında pişmesi sağlanır. 5 dakika kadar
sebze sote bu şekilde pişirilir.
Sebze sote piştikten sonra sıcak bir şekilde servis edilir.
Sebze sotenin tadına farklı şeyler katmak isterseniz bir miktar soya sosu da ilave edebilirsiniz.
Afiyet olsun.