Sebzeli Mantar Sote, Sote et ve sebze çeşitleri ile yapılabilen, son derece lezzetli olan bir yemek çeşididir. Genellikle özel sofraların vazgeçilmez yemeklerinden birtanesidir. Soteler içerisinde tavuk ve etten sonra en beğenilen sote çeşiti, mantar sotedir. Mantar besin değeri yüksek olmasının yanında, son derecede lezzetlidir. Sade halinin.
Yanında, sebzelisi de enfes olan sebzeli mantar sote tarifini, sizlerin de çok beğeneceğini düşünerek paylaşmak istedim. Yine aynı tarifin, etli ve tavuklusunu da denemenizi tavsiye ederim.
- 1 kg mantar
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 adet kurusoğan
- 2 adet domates
- 2-3 adet çarliston biber
- Pul biber
- Tuz
- Kimyon
- 1 adet tavuk bulyon
Sebzeli Mantar Sote Nasıl Yapılır?
İlk olarak mantarları ve sebzeleri iyice yıkıyoruz. Dilerseniz mantarları silebilirsiniz. Mantarları ve sebzeleri yemeklik doğruyoruz. Tereyağını tavada eritiyoruz. İlk olarak mantarları ve soğanları birwz yumuşayıncaya kadar kavuruyoruz ve biberi de ekleyip hepsini karıştırıyoruz. Sebzeler biraz öldükten sonra, domatesi, bulyonu ve baharatları ekliyoruz. İyice soteliyoruz. Daha sonra servise haldedir.
Afiyet olsun.