Tavuk göğsü soteyi hazırlamaya tavuk göğsü etini küp şeklinde doğramayla başlıyoruz. Doğradığımız etleri derin bir tencerede su eklemeden kendi suyuyla bir süre haşlıyoruz. Tavukların tencereye yapışmaması için tencereye bir çay kaşığı kadar sıvı yağ sürülebilir. Etler haşlanırken diğer yandan soğanlar doğranarak tavada kavrulur. Ardından biberler ve domatesler de doğranarak tavaya ilave edilir. Tüm malzemeler kavrulduktan sonra salça da eklenerek iyice sos haline getirilir. Hazırlanan bu karışıma haşlanan etler saldığı suyla birlikte eklenir ve tavada iyi kavrulmaya başlanır.
Tavuk göğsü sote için son olarak tuzumuzu ve baharatlarımızı da ilave ederek tüm malzemelere güzelce yediriyoruz.
Tavuk göğsü sotemiz artık servise hazırdır.
Tavuk göğsü sotenizi dilerseniz makarna ile sos olarak, dilerseniz ve pilav ile ana yemek olarak servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.