Fırında kaşarlı et sotemizin etleri bir tava içerisinde tek başına ağır ağır kavrulur. Kavrulan ete az miktarda yağ ilave edilir. Et, kendi suyunu saldıktan sonra tekrar çekene kadar kavurma işlemine devam edilir. Etler kavrulduktan sonra bir miktar daha yağ eklenir. Soğan ve biberler de doğranarak birlikte kavrulmaya devam edilir. Soğan ve biberler de kavrulduktan sonra küp şeklindeki patatesler de tencereye eklenir. Tüm malzemeler bir iki kere daha karıştırılır. Kavrulan bu malzemelere domatesler doğranır, salça eklenir ve baharatlar da katılarak 5 dakika kadar karıştırılarak kavrulur.
Fırında kaşarlı et sote karışımını fırına vermek için malzemenin miktarına göre fırın poşetine malzemeler dökülür. Poşete iki delik açılır ve
fırında kaşarlı et sote poşetle 200 derecelik fırına verilir. Yarım saat kadar pişirilir.
Fırında kaşarlı et sote yarım saat piştikten sonra bor cam ya da güvece alınır. Üzerine hazırda bulunan rendelenmiş kaşar peyniri güzelce serpilir. Kaşar peyniri serpildikten sonra
fırında kaşarlı et sote tekrar fırına gerilir. Kaşarlar eriyip kızarana kadar bir süre daha pişirilir. Kaşarlar kızardıktan sonra artık
fırında kaşarlı et sote servise hazırdır.
Afiyet olsun.