Jülyen Et Sote
Jülyen et sote, et veya sebzelerin kibrit çöpü gibi ince, şeritler şeklinde doğranmasına jülyen kesim veya jülyen doğrama adı verilen yöntemle yapılır. Jülyen kesim özel ekipmanlar ile donatılmış mutfak robotuyla rahatlıkla elde edilebilir. Jülyen kesilmiş sebzeler çoğunlukla makarna salatası hazırlığında kullanılır. İnce ve rengarenk jülyen şeritler yemeğe bir dokunuş, huzur ve neşe katar.
Jülyen Et Sote Tarifi İçin Malzemeleri
Marine sosu için- 2 diş sarımsak
- 2 kaşık zeytinyağı
- Bir,5 çay kaşığı kimyon
- Bir,5 tatlı kaşığı taptaze çekilmiş karabiber
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
- 400 gram dana bifteği, ince şeritler şeklinde doğranmış (Antrkot seçilmesi önerilir)
- 5 pul biber
- 6-7 dolmalık biber
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
Jülyen Et Sote Tarifinin Yapılması
Kesilmiş dana biftek eti sarımsak, zeytinyağı, karabiber, kimyon ve limon suyunda tahmini bir saat civarı bekletin (Bir gece süresince bırakılırsa ek olarak sıkı olabilir). Marine edilmiş eti tavada bizzat yağında öfkeli harlı ateşte kızartırken tuzunu ek edin. Etler pişerken kırmızı ve yeşil biberleri de jülyen şeklinde doğrayınız. Kızarmaya başlamış etlere ekleyin. Et sebzelerle beraber iyice kızarıp suyunu çekince ateşten indirin. Sıcak ateş gibi pilavla, patates püresiyle özetle nasıl arzu ederseniz öyle servis yapabilirsiniz.
Eti marine ederken kullanılmaması gereken olan malzemeler
Süt: Asitli meydana geldiği amaçlı eti çürütür.
Zeytinyağı: Etin oksijenle temasını keserek kurumasını önler. Etleri zeytinyağına gömülü olarak bekletirsek et hem bir dinlenir hem bir de yumuşar. - Eti marine etmek amaçlı yoğurtta kullanılabilir.
- Eti marine ederken şüphesiz soda, kola, limon kullanmamalıyız, nedeni ise bunların içerisinde asit yerine gaz bulunmasıdır.
- Eti marine ederken süt, soğan, soğan suyu, yoğurt kullanabiliriz. Şunlar asitli olduğundan etin içerisinde bulunan sinirleri çürütür ve ete lezzet katar.
- Eti marine ederken dana etinde baharat olarak karabiber, biberiye kullanılmaması etin lezzetini arttırır. Kuzu etinde ise kekik, karabiber, pul biber, kimyon kullanabilirsiniz.
- Eti marine etmeden öncesinde etin dinlenmiş olması gerekiyor. Hanede eti uzunca zaman dinlendirme bahtımız olmayacağı amaçlı kasaptan dinlenmiş et almalıyız.
20.01.2024 04:33:43
Jülyen Et Sote ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. Sayfayı Düzenle
|