Öncelikle sebzeleri soyun ve iyice yıkayın. Daha sonra kabak ve havucu süzüp kuruttuktan kabuklarını soyarak sonra jülyen şeklinde doğrayın. Ardından kırmızı kapya biber ve yeşil biberi de kurutarak aynı şekilde doğrayın. Sebzelerin hepsini ayrı ayrı yerlerde hazırladıktan sonra başka bir taraftan büyük bir yanmaz tava alın ve içine tuzunu, sıvıyağ veya zeytinyağını da koyarak biraz kızdırın. Yağ ısındıktan sonra içine önce havuçları koyarak biraz kavurun. Bu şekilde fazla karıştırmadan yaklaşık 3-4 dakika kadar soteleyin.
Daha sonra kabakları, kırmızı ve yeşil biberleri de koyarak sotelemeye devam edin. Sebzeleri fazla karıştırmadan pişirmeye gayret edin. Sebzeler söylenirken siz geniş ve derin bir kabın içine maydanoz ve dereotunu ayıklayarak iyice yıkayın ve küçük küçük doğrayın ve kabın içine koyun. Ardından kornişon turşuyu da jülyen doğradıktan sonra kaba ilave edin. Daha sonra sotelenen sebzeleri de kabın içine koyarak iyice karıştırın. Jülyen sebze sote tarifi hazır. Güzel bir et yemeğinin veya bir tavuk yemeğinin yanına koyarak sıcak olarak servis edebilirsiniz. Şimdiden hepinize afiyet olsun.