Kremalı Et Sote
Kremalı Et Sote, İster mantarlı ister sade olarak yapılmaktadır. Benim vereceğim tarifte mantar da bulunmaktadır. Fakat mantar sevmeyenler listeden çıkartabilirler.
Kremalı Et Sote İçin Gerekli Malzemeleri- 750 gr biftek
- 1 soğan
- 350 gr mantar
- 1 yemek kaşığı un
- 1,5 su bardağı su
- 100 ml krema
- Tuz, karabiber
Kremalı Et Sote Nasıl Yapılır?
Doğramış olduğumuz soğanı tavada 2-3 dakika soteleyelim.
Jülyen usulü doğranmış etleri, kavrulan soğanın üzerine ekleyelim. Etler suyunu bırakıp çekene kadar pişirelim. Üzerine 1,5 bardak suyu ilave ederek karıştıralım. Ocağın altını kısıp et iyice yumuşayana kadar yaklaşık 1 saat pişirelim.
Diğer tarafta mantarları ince ince doğrayıp, ete ilave ederek 6-7 dakika pişmesini bekleyelim. Üzerine 1 yemek kaşığı un serperek karıştıralım. Ocaktan almadan önce kremasını, tuzunu ve karabiberini ekleyerek 2-3 dakika daha pişmesini bekleyelim. Yemeğimiz hazır. Sıcak olarak servis yapalım.
21.01.2024 06:08:21
Kremalı Et Sote ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. Sayfayı Düzenle
|