Tavuk, özellikle kırmızı et yemeyen insanların vazgeçilmez bir besin kaynağıdır. Şimdi sizlerle kremalı tavuk sotenin tarifini paylaşmak istiyorum.
Kremalı Tavuk Sote Malzemeleri
- 500 gram tavuk göğsü
- 1 soğan
- 2 diş sarımsak
- 2 adet kırmızı biber
- 2 adet yeşil biber
- 1 paket krema
- 1 tutam taze kekik
- Zeytinyağı
- Tuz
- Karabiber
Kremalı Tavuk Sote Üzeri için
Küp küp doğranmış olan patates kızartması.
Kremalı Tavuk Sote Nasıl Yapılır?
Tavaya biraz yağ koyalım. İçine jülyen usulü doğranmış tavuk göğsünü koyup kavurmaya başlayalım. Tavuklar suyunu bırakıp çekinceye kadar kavurduktan sonra soğan ve sarımsağı ekleyelim. Ardından biberlerini koyup sotelemeye devam edelim. Tuz ve karabiberi ilave edelim. Doğranmış taze kekiği de içine atalım. Son olarak kremasını dökerek karıştıralım. Servis tabağına alınca üzerine önceden hazırladığınız, kızartılmış patatesleri koyarak servis yapalım.
Afiyet olsun.