Fırında Tavuk SoteFırında tavuk sote, sote tarifleri arasında ilk üçe girecek tariflerden biridir. Tavuk, hemen herkes tarafından oldukça sevilir ve sıklıkla tüketilir. Fırında sebzeler ile yapılarak da çok lezzetli bir hale getirilir. Fırında yapılan tavuk sote için ne kadar çok sebze kullanırsanız o kadar lezzetli olacaktır. Buradaki çokluktan kasıt, farklı sebze kullanımıdır. Kimi sadece tavuk ve patates ile yapıp sos döker, kimi ise patates, soğan, sarımsak, biber, domates, havuç kullanabilir. Bu durumda her sebze farklı bir tat eklediği için bol sebzeli olan daha lezzetli olacaktır diye düşünüyorum. Siz de kendi damak tadınıza göre sebze kullanımını artırabilir veya azaltabilirsiniz. Fırında Tavuk Sote Yapımı İçin Gerekli Malzemeler
Fırında Tavuk Sote Nasıl Yapılır?Fırında tavuk sote tarifi için patates, soğan ve sarımsakları soyun ve yıkayın. Soğanlara bıçak ile kesmeden birer çizik atın, sarımsakları bütün olarak bırakın, patatesleri ise küp küp doğrayarak derin bir kaba alın. Ardından tavuk göğüs etini yıkayın ve kuşbaşı doğrayın. Onları da sebzeleri eklediğiniz kaba ekleyin. Kırmızı ve yeşil biberleri, havuçları da yıkayın. Biberleri yemeklik doğrayın, havucu ise çok kalın olmayacak halkalar şeklinde doğrayın ve kaba alın. Üzerine de ayıklanmış karnabaharları ekleyin. Bir derin kaseye bir yemek kaşığı salça, bir tatlı kaşığı tuz, bir çay bardağı sıvı yağ, bir tatlı kaşığı kekik, bir tatlı kaşığı pul biber ve yarım tatlı kaşığı karabiber ekleyip iyice çırpın ve bu sosu sebzelerin üzerine döküp eliniz ile karıştırarak iyice harmanlayın. Sos tüm sebzeler ile karıştığında fırın tepsisine alın ve elinizle iyice yayın. Bir çay bardağı su ekleyin. İki adet domatesin kabuklarını soyun ve halka şeklinde doğrayıp yemeğin en üstüne dizin ve iki yüz derece fırına verin. Yaklaşık kırk dakika kadar bir sürede pişecektir. Ardından sıcak servis yapın. Servis esnasında pilav, salata ve ayran da tavsiye ederim. Afiyet olsun. |
Peki, fırında tavuk soteyi yaparken sebzeleri daha önce biraz kavurmak gerekir mi yoksa direkt fırına mı koymalıyız?
Cevap yazMerhaba Yümni,
Fırında tavuk sote yaparken sebzeleri önceden biraz kavurmak, lezzetlerini daha iyi ortaya çıkarabilir. Bu yöntemle sebzeler hafif karamelize olur ve yemeğe ekstra bir derinlik katar. Ancak, zaman kazanmak istiyorsanız sebzeleri doğrudan fırına da koyabilirsiniz. Her iki yöntem de lezzetli sonuçlar verecektir, tercih size kalmış. Afiyet olsun!