Fırında Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri

Fırında tavuk sote, lezzetli bir ana yemek seçeneği sunar. Tavuk etinin sebzelerle buluştuğu bu tarif, damak tadınıza göre farklı sebzelerle zenginleştirilebilir. Hazırlaması pratik ve fırında pişmesiyle sağlıklı bir alternatif sunar. Misafirlerinizi etkilemek için idealdir.
Fırında Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri
13 Eylül 2024

Fırında Tavuk Sote


Fırında tavuk sote, sote tarifleri arasında ilk üçe girecek tariflerden biridir. Tavuk, hemen herkes tarafından oldukça sevilir ve sıklıkla tüketilir. Fırında sebzeler ile yapılarak da çok lezzetli bir hale getirilir. Fırında yapılan tavuk sote için ne kadar çok sebze kullanırsanız o kadar lezzetli olacaktır. Buradaki çokluktan kasıt, farklı sebze kullanımıdır. Kimi sadece tavuk ve patates ile yapıp sos döker, kimi ise patates, soğan, sarımsak, biber, domates, havuç kullanabilir. Bu durumda her sebze farklı bir tat eklediği için bol sebzeli olan daha lezzetli olacaktır diye düşünüyorum. Siz de kendi damak tadınıza göre sebze kullanımını artırabilir veya azaltabilirsiniz.

Fırında Tavuk Sote Yapımı İçin Gerekli Malzemeler


  • Yarım kilo tavuk göğüs eti
  • Üç adet patates
  • Altı yedi tane arpacık soğan
  • Bir baş sarımsak
  • İki adet yeşil biber
  • Bir adet kırmızı biber
  • Bir adet havuç
  • İki adet domates
  • On tane kadar küçük karnabahar dalları
  • Bir yemek kaşığı salça
  • Bir tatlı kaşığı tuz
  • Bir çay bardağı sıvı yağ
  • Bir tatlı kaşığı kekik
  • Bir tatlı kaşığı pul biber
  • Yarım tatlı kaşığı karabiber

Fırında Tavuk Sote Nasıl Yapılır?


Fırında tavuk sote tarifi için patates, soğan ve sarımsakları soyun ve yıkayın. Soğanlara bıçak ile kesmeden birer çizik atın, sarımsakları bütün olarak bırakın, patatesleri ise küp küp doğrayarak derin bir kaba alın. Ardından tavuk göğüs etini yıkayın ve kuşbaşı doğrayın. Onları da sebzeleri eklediğiniz kaba ekleyin. Kırmızı ve yeşil biberleri, havuçları da yıkayın. Biberleri yemeklik doğrayın, havucu ise çok kalın olmayacak halkalar şeklinde doğrayın ve kaba alın. Üzerine de ayıklanmış karnabaharları ekleyin. Bir derin kaseye bir yemek kaşığı salça, bir tatlı kaşığı tuz, bir çay bardağı sıvı yağ, bir tatlı kaşığı kekik, bir tatlı kaşığı pul biber ve yarım tatlı kaşığı karabiber ekleyip iyice çırpın ve bu sosu sebzelerin üzerine döküp eliniz ile karıştırarak iyice harmanlayın. Sos tüm sebzeler ile karıştığında fırın tepsisine alın ve elinizle iyice yayın. Bir çay bardağı su ekleyin. İki adet domatesin kabuklarını soyun ve halka şeklinde doğrayıp yemeğin en üstüne dizin ve iki yüz derece fırına verin. Yaklaşık kırk dakika kadar bir sürede pişecektir. Ardından sıcak servis yapın. Servis esnasında pilav, salata ve ayran da tavsiye ederim.

Afiyet olsun.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
soru
Yümni 12 Temmuz 2024 Cuma

Peki, fırında tavuk soteyi yaparken sebzeleri daha önce biraz kavurmak gerekir mi yoksa direkt fırına mı koymalıyız?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap
Admin

Merhaba Yümni,

Fırında tavuk sote yaparken sebzeleri önceden biraz kavurmak, lezzetlerini daha iyi ortaya çıkarabilir. Bu yöntemle sebzeler hafif karamelize olur ve yemeğe ekstra bir derinlik katar. Ancak, zaman kazanmak istiyorsanız sebzeleri doğrudan fırına da koyabilirsiniz. Her iki yöntem de lezzetli sonuçlar verecektir, tercih size kalmış. Afiyet olsun!

Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Kaşarlı Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri
Kaşarlı Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri
Yumurtalı Mantar Sote Tarifi ve Malzemeleri
Yumurtalı Mantar Sote Tarifi ve Malzemeleri
Fırında Kaşarlı Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri
Fırında Kaşarlı Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri
Sebzeli Mantar Sote Tarifi ve Malzemeleri
Sebzeli Mantar Sote Tarifi ve Malzemeleri
Mantar Sote Kaç Kalori?
Mantar Sote Kaç Kalori?
Güncel
Etli Mantar Sote Tarifi ve Malzemeleri
Etli Mantar Sote Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
Patatesli Mantar Sote Tarifi ve Malzemeleri
Patatesli Mantar Sote Tarifi ve Malzemeleri