Fırında Güveçte Mantarlı Et Sote Güveçte pişirilen mantarlı et sote, güvecin sağladığı benzersiz lezzetle vazgeçilmez bir ana yemek haline gelir. Özellikle Kapadokya bölgesinde, özel toprak güveçleriyle ünlü olan bu yemek, özel günlerde veya misafirlerinize sunabileceğiniz harika bir seçenektir. Fırında Güveçte Mantarlı Et Sote Malzemeleri
Fırında Güveçte Mantarlı Et Sote Nasıl Yapılır? Öncelikle kuşbaşı doğradığınız dana etini tencereye koyun. Düdüklü tencere kullanarak etlerin daha hızlı pişmesini sağlayabilirsiniz. Üzerine etlerin üstünü geçecek kadar su ilave edip, düdüklü tencerede yaklaşık 30 dakika pişirin. Pişen etlerin suyunu süzüp, güvece koyun. Süzdüğünüz et suyundan bir çay bardağı kadar alıp, güvece koyduğunuz eti 5-10 dakika daha güveçte pişirin. Bu işlem, yemeğin lezzetini artıracaktır. Ardından önceden doğradığınız soğanları, küçük doğradığınız sarımsakları, orta büyüklükte doğradığınız mantarları ve küp şeklinde doğradığınız domatesleri sırayla güvece ekleyin. En üste tereyağını ekleyin. Salçaları bir su bardağı sıcak suda eritip, güvecin üzerine dökün. Kaynamaya başlayan etin üzerine tuz ve karabiberi de ilave ettikten sonra, güveci önceden ısıttığınız fırına koyup, yarım saat kadar üzeri kızarana kadar pişirin. Kullandığınız salçaların ev yapımı olması, yemeğin lezzetini daha da artıracaktır. Güveçte pişen mantarlı et sote, servis edildiğinde sıcak ve taze ekmekle birlikte sunulabilir. Afiyet olsun! |