Zeytinyağlı Mantar Sote Tarifi ve Malzemeleri
13 Temmuz 2024

Zeytinyağlı Mantar Sote Tarifi ve Malzemeleri

Zeytinyağlı Mantar Sote

Zeytinyağlı mantar sote yapımı oldukça kolay ve lezzetli bir yemektir. Genellikle akşam ve öğle yemeklerinde tercih edilir. Mantar, besleyiciliği çok yüksek bir gıda olduğu için sağlıklı beslenmek isteyenler ve spor yapanlar tarafından rahatlıkla tüketilebilir. Mantar birçok şekilde hazırlanabilir; sote, kızartma, haşlama veya yemek olarak sizin tercihinize bağlıdır. Zeytinyağlı mantar sote, pilav ve et yemeklerinin yanında rahatlıkla kullanılabilir. Şimdi gelin, zeytinyağlı mantar sote tarifini birlikte inceleyelim.

Zeytinyağlı Mantar Sote Malzemeleri

  • 1 kilo kültür mantarı
  • 3-4 adet sivri veya çarliston biberi
  • 3 adet orta boy domates
  • 2 adet soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 3-5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 çay kaşığı kekik

Zeytinyağlı Mantar Sote Nasıl Yapılır?

İlk olarak mantarları bıçak sırtı kalınlığında veya biraz daha kalın dilimleyin. Domateslerin kabuğunu soyup küp küp doğrayın. Biberleri de küp küp doğrayın. Çelik bir tencere içinde soğanları yemeklik olarak küp küp doğrayıp zeytinyağında güzelce kavurun. Ardından ince kıyılmış sarımsak ve biberleri ekleyip tekrar kavurun. Tencereye mantarları ekleyin ve suyunu salıp tekrar çekene kadar yüksek ateşte sotelemeye devam edin. Son olarak domatesleri ekleyip eriyene kadar orta ateşte, ağzı açık olarak 4-5 dakika karıştırarak pişirin. Tuz, karabiber, kekik ve kırmızı pul biberi ekleyip hafifçe karıştırdıktan sonra sıcak olarak et, tavuk yemekleri ve pilavın yanında servis yapabilirsiniz. Üzerine maydanoz ilave ederek de sunabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Tendubay

12 Temmuz 2024 Cuma

Zeytinyağlı mantar sote yaparken mantarları neden yüksek ateşte sotelememiz gerekiyor? Bu şekilde yapmazsak ne olur?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Merhaba Tendubay,

Zeytinyağlı mantar sote yaparken mantarları yüksek ateşte sotelemenin sebebi, mantarların fazla su salmasını engellemektir. Yüksek ateşte sotelediğinizde, mantarlar daha hızlı pişer ve suyunu bırakmadan karamelize olur. Bu da yemeğin lezzetini arttırır. Eğer mantarları düşük ateşte sotelerseniz, mantarlar fazla su bırakır ve sulu bir kıvam alır. Bu da hem dokusunu hem de lezzetini olumsuz etkileyebilir.

Afiyet olsun!

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni