Mantarlı Patatesli Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri
05 Temmuz 2024

Mantarlı Patatesli Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri

Mantarlı Patatesli Tavuk Sote

Mantarlı Patatesli Tavuk Sote, içerisinde kullanılan malzemeler ile oldukça besin değeri yüksek bir yemek olarak öne çıkmaktadır. Mantar, içeriğinde barındırdığı vitamin ve mineraller ile patates ise hem vitamin hem mineral hem de nişasta bakımından zengin besin maddeleri olduğundan, yemeğin besleyici özelliği ön plana çıkmaktadır. Tavuk eti, protein açısından zengin bir besin maddesi olduğundan sağlık için çok yararlıdır. Bu muhteşem sağlıklı üç besin maddesi bir araya geldiğinde, besleyici ve doyurucu bir yemek ortaya çıkar. Ayrıca, yapılışı oldukça pratik olan mantarlı patatesli tavuk soteyi akşam yemeklerinde aileniz ile hoş sohbetler eşliğinde tüketebilirsiniz.

Mantarlı Patatesli Tavuk Sote İçin Malzemeler

  • 12 adet taze kültür mantarı
  • 500 gram tavuk göğsü eti
  • 3 adet büyük boy patates
  • 2 diş sarımsak
  • 2 adet orta boy kuru soğan
  • 3 adet yeşil sivri biber
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 2 adet közlenmiş kırmızı biber
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı köri
  • Yeterli miktarda tuz
  • 1,5 su bardağı su

Mantarlı Patatesli Tavuk Sote Nasıl Yapılır?

İlk önce kemiksiz tavuk göğsü etini jülyen olacak şekilde uzunlamasına doğrayın. Jülyen doğranmış tavuk etlerini tencereye alın ve ocağın altını kısık ateşe getirerek tavuklar suyunu bırakıp çekinceye kadar kavurun. Ardından kültür mantarlarını yıkadıktan sonra kurulayın ve ince dilimleyin. Kavurduğunuz tavuk etlerinin üzerine mantarları ilave edin ve mantarlar da suyunu bırakıp çekinceye kadar kavurun. Diğer malzemeler kavrulurken kuru soğanların kabuklarını soyun ve iri yemeklik olarak doğrayın. Kırmızı biberleri ve sivri biberlerin köklerini çıkarın, ardından iri bir şekilde doğrayın. Domateslerin kabuklarını soyun ve halka şeklinde doğrayın. Sarımsakların kabuklarını soyun ve dilimleyin. Bu arada patateslerin kabuklarını soyup yıkayın ve küp şeklinde doğrayarak hazırlayın. Şimdi hazırladığınız tüm malzemeleri sırasıyla tavuk sotenin içine ilave edin. Tencereye sıvı yağı ekleyin, ardından sarımsakları ilave edip karıştırın. Daha sonra kuru soğanı ve biberleri ilave edin. Malzemeler kavrulurken başka bir tavaya bol miktarda sıvı yağ koyun ve doğradığınız patatesleri kızartın. Kızaran patatesleri tenceredeki diğer malzemelerin içine ilave edin. Üzerine kırmızı pul biber, karabiber, köri, tuz ve kekiği ilave edip karıştırın. Son olarak, bir kâsede su ile domates salçasını ezip tavuk sotenin üzerine dökün. Mantarlı patatesli tavuk soteyi yaklaşık 15-20 dakika arasında pişirin. Pişen mantarlı patatesli tavuk soteyi sıcak olarak servis tabağına alın.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni