Fırında Et Sote Tarifi ve Malzemeleri
12 Temmuz 2024

Fırında Et Sote Tarifi ve Malzemeleri

Fırında et sote, son derece lezzetli ve hoş görünümlü yemeklerden biridir. Çok eski zamanlardan beri yapılan soteler, günümüze gelene kadar çeşitli malzemelerle zenginleştirilerek farklı lezzetler sunar. Başta et sote olmak üzere, tavuk, mantar, kuşbaşı soteleri de yapılabilir. Damak zevkine göre değişiklikler gösterse de, en lezzetli sote türlerinden biri fırında et sotedir. Fırında et sote yapılırken, etlerin üst kısımlarının iyice kızarması ile muhteşem bir lezzet elde edilir. Üstelik yapacağınız sote, fırında yavaş bir şekilde için için pişecektir. Böylece sotenin lezzeti diğer birçok yemekten çok daha güzel olacaktır. Şimdi siz de fırında et sote için uygun malzemeleri hazırlayarak bu mükemmel lezzetin yapılışına geçebilirsiniz.

Fırında Et Sote Malzemeleri
  • Yarım kilo kuşbaşı dana eti
  • 3 adet yeşil biber
  • Az miktarda sıvı yağ
  • Bir adet orta boy kuru soğan
  • Bir miktar kimyon ve tuz
  • Üç diş sarımsak
  • Üç adet orta boy domates
  • Bir miktar karabiber ve pul biber
  • Bir miktar kaşar peyniri (isteğe bağlı)

Fırında Et Sote Nasıl Yapılır?

Öncelikle etleri önceden haşlamak için bir su içerisine koyarak ocağı açın. Daha sonra bir miktar yağ içerisine ince ince yemeklik şekilde doğranmış soğanları ekleyin ve sürekli karıştırarak kavurun. Yanmamasına özen göstererek kavurduğunuz soğanların üzerine sarımsakları ve biberleri ekleyin ve biraz daha kavurun. Ardından domatesleri ekleyin. Domatesleri eklerken kabuklarını soyarsanız çok daha lezzetli olur. Küçük küpler şeklinde doğradığınız domateslerin pişmesi için bir süre bekleyin.

Bu aşamada, daha önceden haşlamış olduğunuz etlerin tümünü kaynayan domateslerin içine atarak iyice karıştırın. Bir süre iyice piştikten sonra domatesler suyunu çekecektir. Bu sırada tüm baharatlar ile tuzu da ekleyerek bol bol karıştırın. Bu esnada fırınınızı 200 dereceye ayarlayarak önceden ısınmasını sağlayın.

Artık fırında et sote yapılışının son aşamasındayız. Şimdi bu şekilde pişirdiğiniz malzemeleri güveçlere koyarak, tüm güveçlerin üzerine isteğinize bağlı olarak kaşar peyniri rendeleyin. Daha önceden ısınması için açtığınız fırının içerisine tüm güveçleri aynı anda atın. Yaklaşık 10 dakika kadar bir süre sonra fırında et sote hazır.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

ödül

12 Temmuz 2024 Cuma

Fırında et sote yaparken etleri önceden haşlamak neden önemli? Bu adım atlanırsa ne gibi sorunlar yaşanabilir?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Merhaba ödül,

Etleri fırında sote yapmadan önce haşlamak, etin daha yumuşak ve lezzetli olmasını sağlar. Bu adım etin daha kolay pişmesini ve şeklinin bozulmamasını sağlar. Haşlama işlemi ayrıca etin fazla yağını ve sinirlerini temizleyerek daha sağlıklı bir yemek ortaya çıkarır.

Bu adım atlanırsa, etiniz fırında pişerken kuruyabilir ve sertleşebilir. Ayrıca, pişme süresi uzayabilir ve etin dışı kısımları fazla pişerken iç kısımları tam olarak pişmeyebilir. Bu da hem lezzet hem de doku açısından istenmeyen sonuçlara yol açabilir.

Sevgiler,
ödül

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Sade Mantar Sote Tarifi ve Malzemeleri

Sade Mantar Sote Tarifi ve Malzemeleri

Sade Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri

Sade Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri

Jülyen Et Sote Tarifi ve Malzemeleri

Jülyen Et Sote Tarifi ve Malzemeleri

Kıyma Sote Tarifi ve Malzemeleri

Kıyma Sote Tarifi ve Malzemeleri

Sebzeli Mantar Sote Tarifi ve Malzemeleri

Sebzeli Mantar Sote Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Garnitürlü Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri

Garnitürlü Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Güveçte Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri

Güveçte Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri