Kremalı Tavuk Sote Malzemeleri
- 500 gram tavuk göğsü
- 1 soğan
- 2 diş sarımsak
- 2 adet kırmızı biber
- 2 adet yeşil biber
- 1 paket krema
- 1 tutam taze kekik
- Zeytinyağı
- Tuz
- Karabiber
Kremalı Tavuk Sote Üzeri İçin
- Küp küp doğranmış patates kızartması
Kremalı Tavuk Sote Nasıl Yapılır?
Tavaya biraz zeytinyağı koyalım. İçine jülyen usulü doğranmış tavuk göğsünü koyup kavurmaya başlayalım. Tavuklar suyunu bırakıp çekinceye kadar kavurduktan sonra soğan ve sarımsağı ekleyelim. Ardından kırmızı ve yeşil biberleri koyup sotelemeye devam edelim. Tuz ve karabiberi ilave edelim. Doğranmış taze kekiği de içine atalım. Son olarak kremasını dökerek karıştıralım. Servis tabağına alınca üzerine önceden hazırladığınız, kızartılmış patatesleri koyarak servis yapalım.
Ekstra İpuçları
- Tavuk göğsünü önceden marine ederseniz, daha lezzetli bir sonuç elde edebilirsiniz. Marine için zeytinyağı, limon suyu ve baharatlar kullanabilirsiniz.
- Taze kekik yerine kuru kekik de kullanabilirsiniz, fakat taze kekik daha aromatik olacaktır.
- Kremanın daha yoğun bir kıvam almasını isterseniz, biraz un veya mısır nişastası ekleyebilirsiniz.
- Farklı sebzeler ekleyerek tarifi kişiselleştirebilirsiniz, örneğin mantar veya kabak ekleyebilirsiniz.
Afiyet olsun! |