Fırında Mantarlı Tavuk Sote Fırında mantarlı tavuk sote, akşam yemeği için mükemmel bir seçenektir. İçinde çeşitli sebzeler ve tavuk bulunduğu için çok sağlıklı bir yemektir. Özellikle fırında piştiği için oldukça hafif ve sağlıklıdır. Mantar, farklı şekillerde tüketilebilen bir besindir; sotesi, yemeği, kızartması ve fırında pişirilmesi gibi çeşitli şekillerde hazırlanabilir. Fırında mantarlı tavuk sote, vitamin, mineral ve şifa kaynağı bir yemektir. Bu yemek, içindeki mantar ve tavuk sayesinde son derece besleyici ve lezzetlidir. Yüksek oranda protein, fosfor ve folik asit içerir. İçindeki mantar sayesinde kemikleri ve dişleri güçlendirir. Çocuklara ve yaşlılara güç verir. İçindeki malzemeler, iyi bir lif kaynağıdır. Sindirim sistemini düzenler ve hazmı kolaylaştırır. Tok tutar ve enerji verir. Misafirlerinize ana yemek olarak ikram edebilirsiniz. Görsel olarak da oldukça güzel görünmektedir. Fırında Mantarlı Tavuk Sotenin Malzemeleri
Üzeri için
Fırında Mantarlı Tavuk Sote Nasıl Yapılır? İlk önce soğanı piyazlık doğrayalım. Sonra kırmızı biberleri orta kalınlıkta küp şeklinde doğrayalım. Tavuk etlerini kuşbaşı doğrayalım. Teflon tavaya az sıvı yağ koyup, tavuk etlerini ekleyelim ve suyunu salıp çekene kadar sotelemeye devam edelim. İçine soğanı, kırmızı biberleri, kıyılmış mantarları, baharatları ve tuzu ilave edelim ve sotelemeye devam edelim. Daha sonra hazırladığımız tavuklu harcı fırın tepsisine dökelim ve önceden ısıtılmış 180°C fırında 10 dakika pişirelim. Üzerine kaşar peyniri rendesi serpelim ve peynir eriyene kadar bekleyelim. Son olarak üzerine maydanoz serpelim. Fırında mantarlı tavuk sote servise hazırdır. Afiyet olsun. |