Kuşbaşı Sote Tarifi ve Malzemeleri
21 Haziran 2024

Kuşbaşı Sote Tarifi ve Malzemeleri

Kuşbaşı sote, en çabuk ve zahmetsiz şekilde yapılabilecek et yemeklerinden biridir. Kırmızı etle yapılacak ise kuşbaşı doğranmış dana eti veya kuşbaşı doğranmış kuzu eti tercih edilmelidir. Bu tercih, daha lezzetli bir tat elde edilmesine yardımcı olur. Et yemeklerinin en bilindiklerinden biri olan kuşbaşı sote, yanına pirinç pilavı ile servis edildiğinde muhteşem bir lezzet sunar.

Kuşbaşı Sotenin Püf Noktaları

Kuşbaşı sote yaparken en önemli şey, etin sinirlerinin alınmış ve taze olmasıdır. Kuşbaşı yapmak kolay gibi görünse de her yemekte olduğu gibi kuşbaşı sote yaparken de bazı önemli püf noktaları bulunmaktadır. Kuşbaşı sotenin daha lezzetli olması için ince ayrıntılara dikkat edilmelidir. Öncelikle etin yumuşacık olması çok önemlidir. Bunu, etin suyunu kaybetmeden sağlayabiliriz. Eğer et suyunu bırakırsa, daha sonra bu suyu tekrar içine çekmesi zor olduğu için et piştikçe kurur. Bu nedenle, etin pişeceği tencereye bir miktar yağ konulmalı ve et atıldığında ses duyulacak kadar ısıtılmalıdır. Yani soteye başlamadan önce tava iyice kızdırılmalıdır.

Kuşbaşı Sote Malzemeleri

  • Yarım kilo kuşbaşı doğranmış dana eti veya kuzu eti
  • Bir çay kaşığı karabiber
  • İki adet domates
  • Bir adet orta büyüklükte soğan
  • Bir çay bardağı sıvı yağ
  • İki adet sivri biber
  • Tuz ve kekik

Kuşbaşı Sote Nasıl Yapılır?

Orta büyüklükte seçtiğiniz soğanı ayıklayıp rendeleyin. Tencereye bir çay bardağı sıvı yağı ekleyin. Rendelediğiniz soğanları tencereye dökerek pembeleşinceye kadar kavurun. Ardından eti ilave edin ve kavurun. Etin suyunu salıp çekene kadar kısık ateşte kavurmaya devam edin. Bu arada domates ve biberleri ayıklayıp yıkayın. Eğer etler kuşbaşı doğranmış ise domates ve biberleri de aynı şekilde doğramanız yemeğinizin görsel açıdan daha güzel olmasını sağlar. Tencereye kuşbaşı doğradığınız domatesleri ekleyin. Suyunu salıp çekince biberleri de ekleyerek pişirmeye devam edin. Daha sonra baharatları da ekleyerek biraz daha kavurun. Sonra üzerine iki bardak kadar sıcak su ekleyin. Etler yumuşayana kadar kısık ateşte pişirin. Piştikten sonra isterseniz biraz kekik ekleyebilirsiniz. Yanına pilav ve cacık yaparak servis edebilirsiniz. Kuşbaşı sote yemeğiniz artık yenmeye hazırdır.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Et Sote Nasıl Yapılır?

Et Sote Nasıl Yapılır?

Haber Bülteni