Köri Soslu Tavuk Sote, yapımı açısından pratik ve son derece lezzetli bir yemek çeşididir. Tavuk etine en çok yakışan soslardan biri de köri sosudur. Bu yemeği bir davette veya evinizde akşam yemeğinde misafirlerinize sunabilirsiniz. Lezzeti ve görüntüsüyle tam not almanızı sağlayacak bir yemek olacaktır. Köri Soslu Tavuk Sote İçin Gerekli Malzemeler
Köri Soslu Tavuk Sote Nasıl Yapılır? İlk olarak, kemiklerinden arındırılmış tavuk göğüslerini iyice yıkayıp temizleyin. Daha sonra bu tavukları küp şeklinde doğrayın. Doğradığınız tavukları sote yapacağınız tavanın içine alın. Etlerin daha güzel pişmesi için, tavukların üzerine 1-2 parmak kadar geçecek şekilde su ekleyin ve tavukları yumuşamaya bırakın. Tavuklar yumuşarken, bir yandan da çarliston biberleri soteye uygun olacak şekilde doğrayın. Tavuklar iyice yumuşayıp, koyduğunuz su buharlaştıktan sonra tereyağını ve bir miktar sıvı ayçiçek yağını ekleyin. Tavukları yağla harmanlayarak soteleyin. Üzerine doğradığınız çarliston biberleri ekleyip pişirmeye bırakın. Tavuklar pişerken, bir yandan da kremayı ve köri sosunu bir kaba alıp iyice çırpın. Krema çiğ olduğu için, kremayı ayrı bir tavada kaynayıncaya kadar pişirin ve tavukların üzerine eklemek için bekleyin. Tavuklar bir süre sonra suyunu bırakacaktır. Tavuklar suyunu bırakıp geri aldıktan sonra, tavuklar pişmiş demektir. Tavuklar piştikten sonra hazırladığınız köri soslu kremayı ve bir miktar tuzu tavukların üzerine ekleyip iyice karıştırın. Birkaç dakika daha pişirdikten sonra, köri soslu tavuk soteniz hazır olacaktır. Afiyet olsun. |