Güveçte Mantar Sote Tarifi Güveçte mantar sote, misafirlerinizi şaşırtmak ve farklı bir lezzet sunmak isteyenler için son derece pratik bir tariftir. Hafif bir yemek olması da bir diğer artısıdır. Güveçte mantar sote hazırlamak için tüm malzemeler eksiksiz şekilde önceden hazırlanmalıdır. Bu sayede yemek kolayca ve çabucak hazırlanır. Güveçte Mantar Sote Malzemeleri
Güveçte Mantar Sote Nasıl Yapılır? Güveçte mantar sotenin hazırlanışı oldukça basittir. Önce mantarlar temizlenerek küp şeklinde doğranır. Ardından soğan ve biberler bir tavada güzelce sotelenir. Bu malzemelere sarımsak ve domates de eklenir ve tüm malzemeler güzelce karıştırılır. Küp şeklinde doğranmış patatesler ve mantarlar da eklenir ve mantarlar suyunu salana kadar soteleme işlemine devam edilir. Sotelenen mantarlara salça, sıcak su, tuz ve baharatlar eklenir ve bir süre daha karıştırılır. Karışım suyunu biraz daha çektikten sonra tüm malzeme, hepsini alacak seviyede bir güvece alınır. Sotelenmiş mantar güvece alındıktan sonra üzerine bir çay bardağı kadar sıcak su ve rendelenmiş kaşar peyniri de ilave edilir. Güveçte mantar sotenin son pişme aşaması 200 derecelik fırında yarım saat kadar sürer. Kaşar peyniri eridikten ve biraz kızardıktan sonra fırından çıkarılır. Güveçte mantar soteniz artık servise hazır. Afiyet olsun. Ekstra İpuçları
Afiyet olsun! |